Menu
Drukke eerste werkdag voor Ajacieden

Drukke eerste werkdag voor Ajacieden

De spelers van Ajax krijgen maandag een behoorlijk druk programma voorgeschoteld. Voordat om 14.30 uur op de Toekomst de eerste buitentraining begint, worden de Ajacieden ’s ochtends in de ArenA aan diverse tests en metingen onderworpen.

Ongeveer twintig Ajacieden melden zich maandagochtend in de ArenA voor de diverse tests. Dat is niet de hele selectie, want de spelers die de afgelopen periode interlandverplichtingen hadden, beginnen een week later aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De van blessures herstellende Jan Vertonghen, Rasmus Lindgren en Kenneth Vermeer doen maandag wel mee aan de tests. Dit drietal moet overigens ’s middags nog wel de eerste buitentraining aan zich voorbij laten gaan.

Clubarts Niels Wijne legt uit wat er maandagochtend precies gaat gebeuren in de ArenA.
,,De spelers ondergaan een bloedonderzoek en een conditionele test. Hun steun- en bewegingsapparaat wordt door middel van orthopedisch onderzoek nagegaan. Verder staat er een lenigheidstest en een sprong- en behendigheidstest op het programma. Ook wordt de snelheid van de spelers gemeten. Daarnaast wordt de biometrie - lengte, gewicht en vetpercentage - van de Ajacieden geregistreerd. En tot slot wordt de lichaamsstabiliteit onderzocht.”

Maandag om 14.30 uur begint op de Toekomst de eerste buitentraining. De sessie staat gedeeltelijk in het teken van herstel van de tests die ’s ochtends zijn afgenomen. Daarnaast wordt er door de Ajacieden ook op techniek getraind.