Menu

Drukke thuiswedstrijd voor het Kellogg''s & Ajax Voetbalfeest

Het derde Kellogg's & Ajax Voetbalfeest is woensdag 24 mei gehouden bij de voetbalvereniging DCG in Amsterdam. Ruim 300 kinderen kwamen direct uit school naar het voetbalveld om zich aan te melden voor het Voetbalfeest. Na een drukke schoolochtend hadden alle kinderen nog voldoende energie voor een middag vol uitdagende voetbaloefeningen.

Vanaf 13.45 uur mochten de kinderen beginnen met de oefeningen; van schieten tot koppen en snelheid, alles wat met voetbal te maken heeft stond op het programma. Veel kinderen hebben een goede prestatie geleverd. Uitzonderlijke prestaties waren van Wesley van der Hoek uit Amsterdam die de bal maar liefst 97 keer hoog kon houden en Erik Hendrikson uit Amstelveen die als snelste over de hindernisbaan was, binnen 16 seconden!

De 36 kinderen met de hoogste punten op alle onderdelen mochten door naar de kennisquiz die geleid werd door Stanley Menzo. Zij werden ingedeeld in drie teams van 12 kinderen die allerlei vragen over Ajax en Kellogg's moesten beantwoorden.

Het team van Smacks de kikker, team C, had uiteindelijk de meeste punten en dus de hoofdprijs! Als eerste kregen ze een mooie Ajax fleece trui en in augustus staat nog een speciale training van een Ajax speler op het programma. In september mogen zij naar de grote finale op De Toekomst bij Ajax waar ze de regio Noord-West Nederland vertegenwoordigen voor de Kellogg's & Ajax Cup.

De spanning liep hoog op en de toeschouwers hielpen hun vriendjes, broertjes en zusjes zoveel mogelijk door het goede antwoord te roepen. Een aantal oefeningen en de kennisquiz in Amsterdam zijn gefilmd door Worldonline. Vanaf 31 mei kun je op de kinderpagina van Worldonline dit filmpje zien mét een speciaal interview met Stanley Menzo! Op zaterdag 27 mei wordt het Kellogg's & Ajax Voetbalfeest in Groningen gehouden bij VV GRC vanaf 10.30 uur.

De kinderen uit het winnende team van Amsterdam zijn:
Vinnie van de Loo 7 jaar uit Amsterdam
Erik Hendrikson 8 jaar uit Amstelveen
Tristan Lasschuit 7 jaar uit Amsterdam - Zuidoost
S. Iboualatsen 9 jaar uit Amsterdam
Jop Pek 10 jaar uit Amsterdam
Miguel Moore 11 jaar uit Amsterdam
Manuel MacIntoch 10 jaar uit Amsterdam
Danny Martis 12 jaar uit Amsterdam
Anna Nessen 8 jaar uit Heemstede
Anchalee Krijger 7 jaar uit Amsterdam
Esmeralda Gallant 12 jaar uit Amsterdam-Zuidoost
Stephanie Leonie Hagen 11 jaar uit Amsterdam-Zuidoost