Menu
Drukke tijden voor Vermaelen en De Mul

Drukke tijden voor Vermaelen en De Mul

Thomas Vermaelen en Tom de Mul krijgen het druk de komende weken. Het Ajax-duo speelt zaterdag en woensdag met het ‘grote’ België EK-kwalificatiewedstrijden. Daarna reizen ze meteen door naar Nederland voor het EK voor spelers onder 21.

De Rode Duivels spelen zaterdag in het Koning Boudewijnstadion tegen Portugal. Vier dagen later staat in Helsinki de wedstrijd tegen Finland op het programma. ,,Die wedstrijden zijn heel belangrijk”, laat Vermaelen weten vanuit België. ,,Het is voor ons toch een beetje erop of eronder.” De EK-kwalificatie verloopt voor de Belgen tot nog toe niet zoals gewenst. Na zes wedstrijden staat de ploeg op de vijfde plaats in poule A. ,,Finland en Portugal staan boven ons. Wij moeten er gewoon vol voor gaan. Als we winnen, dan is alles weer mogelijk. Het gevoel dat heerst binnen de selectie is in ieder geval goed.”

Na de kwalificatiestrijd breekt voor Vermaelen en De Mul het EK voor spelers onder 21 jaar aan. ,,Ik heb ontzettend veel zin in dat toernooi”, zegt Vermaelen. ,,Vooral omdat het in Nederland is en omdat we er de vorige keer niet bij waren. We hebben een talentvolle groep, dus ik zie mogelijkheden.”

Jong België is met Nederland, Portugal en Israël ingedeeld in poule A. Vermaelen komt tegen Jong Oranje zijn ploeggenoten Kenneth Vermeer, Hedwiges Maduro en Ryan Babel tegen. ,,Dat wordt heel apart”, zegt Vermaelen. ,,We zijn gewend samen te spelen, en dan staan we ineens tegenover elkaar. Nederland en België samen door naar de volgende ronde: dat zou het mooiste zijn.”

Ook de door Ajax aan RKC Waalwijk verhuurde Jan Vertonghen maakt deel uit van zowel de A-selectie als de U21-selectie van België.