Menu

Drukker trainingsveld

Een aantal Ajacieden is al weer teruggekeerd van verschillende Europese velden en trainde woensdagochtend weer bij de club. Voeg daarbij de jongens van Jong Ajax,waaronder John Nieuwenburg, en het veld zag er al weer wat bevolkter uit.

Van Damme, Chivu, Lobont, Pienaar en Pasanen, woensdagochtend meldden zij zich allen weer bij Ajax. Niet alle interlands waren succesvol verlopen, maar eenmaal terug in Amsterdam is het vizier weer gericht op de Nederlandse competitie.

Zlatan reisde niet af naar zijn Zweedse ploegegnoten vanwege een schorsing. De spits had echter wat last van zijn bovenbeen en trainde daarom apart. Eind deze week kan hij waarschijnlijk weer met de groep meedoen. Andy van der Meyde moest voortijdig afhaken uit het Nederlandse trainingskamp vanwege een bovenbeenblessure en werd ook individueel onder handen genomen. Wesley Sneijder overkwam hetzelfde en verliet het trainingskamp van Jong Oranje voortijdig. Beiden kunnen zich naar verwachting deze week bij de groep voegen. Victor Sikora en Jari Litmanen trainden ook nog steeds apart.

Er bleven genoeg spelers over om twee teams te vormen na de warming-up en wat kaatsoefeningen. Jong Ajax nam het op tegen de Ajacieden uit de A-selectie. In een van de laatste partijtjes werd Valencia geraakt in een duel en moest hij het veld verlaten. Achetraf bleek dat hij zijn linkerenkel licht had geblesseerd. Hoe lang zijn herstel duurt, is nog niet duidelijk. Om het aantal spelers in het team gelijk te houden, ruilde Van 't Schip zijn jasje met dat van zijn aanvoerder en maakte hij zo het team compleet.

Na de partijtjes werd er nog afgerond op doel. Van 't Schip had de smaak te pakken en deed mee. En ook juichte hij net zo hard als de anderen als een van zijn pupillen scoorde.