Menu
Drukte bij eerste training Cillessen

Drukte bij eerste training Cillessen

Jasper Cillessen (22) had over aandacht niet te klagen toen hij dinsdagochtend voor het eerst het trainingsveld van Ajax opstapte. Kort nadat het persbericht over de transfer van de doelman was verstuurd, maakte hij zijn debuut tijdens de openbare training. De regen weerhield veel fans er niet van getuige te zijn van de eerste training van Cillessen.

Het was goed te merken dat Amsterdam en omgeving nog steeds van de zomervakantie geniet. In groten getale waren de Ajax-fans naar de openbare training gekomen. Niet wetende dat ze Cillessen al zouden zien. Een uur voor het begin van de training werd het officiële bericht over zijn definitieve overgang van NEC naar Ajax namelijk pas wereldkundig gemaakt.

Onder de supporters waren ook een aantal Cillessen-fans. Onder meer zijn ouders waren de doelman richting Amsterdam gevolgd. In de stromende regen zagen ze dat hun zoon het eerste halfuur alle aandacht van de fans had, omdat alleen de keepers zich tot dat moment buiten hadden gemeld. De overige spelers betraden even na 11:00 uur het veld. Bij afwezigheid van de vele internationals bestond de groep vooral uit spelers van Jong Ajax en de niet-internationals, onder wie Siem de Jong en Derk Boerrigter.

Vanwege het interlandweekend zal Cillessen de meeste van zijn nieuwe collega’s pas in de loop van volgende week zien. Het geeft de doelman mooi de gelegenheid alvast een beetje aan zijn nieuwe omgeving te wennen. Want dat sportcomplex de Toekomst iets anders is dan sportcomplex de Eendracht in Nijmegen, heeft de keeper met rugnummer 22 na zijn eerste training al wel gemerkt.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Cillessen tijdens zijn eerste trainingsminuten voor Ajax. Cillessen tijdens zijn eerste trainingsminuten voor Ajax.
Dinsdagochtend werd de transfer van de 22-jarige doelman definitief afgerond. Dinsdagochtend werd de transfer van de 22-jarige doelman definitief afgerond.
Derk Boerrigter gaat door een haag van fans richting het trainingsveld. Derk Boerrigter gaat door een haag van fans richting het trainingsveld.
Frank de Boer gaat op in de menigte. Frank de Boer gaat op in de menigte.
Keeperstrainer Carlo l'Ami in gesprek met zijn doelmannen Vermeer en Cillessen. Keeperstrainer Carlo l'Ami in gesprek met zijn doelmannen Vermeer en Cillessen.
Cillessen springt hoog onder leiding van keeperstrainer Carlo l'Ami. Cillessen springt hoog onder leiding van keeperstrainer Carlo l'Ami.
Cillessen heeft zijn eerste training bij Ajax erop zitten. Cillessen heeft zijn eerste training bij Ajax erop zitten.