Menu
Drukte op het trainingsveld

Drukte op het trainingsveld

Eindelijk weer een trainingsveld vol voetballers. Bijna alle internationals keerden donderdagmiddag terug naar de Amsterdam ArenA en werkten hun eerste training af onder Adrie Koster.

George Ogararu liet zijn Roemenië-shirt achter in de kleedkamer. George Ogararu liet zijn Roemenië-shirt achter in de kleedkamer.

Met al het interlandvoetbal en ook nog de nodige geblesseerden was het de afgelopen twee weken behoorlijk rustig op het veld naast de Amsterdam ArenA. Acht à negen personen: vaak was de groep die op het veld stond de afgelopen periode niet groter. Met de terugkeer van de internationals was het spelersmateriaal van nieuwe trainer Adrie Koster ineens meer dan verdubbeld.

Voor de meeste Ajacieden verliep de interlandperiode redelijk succesvol, maar de enige die écht een perfecte week achter de rug had was George Ogararu. Voor het eerst in tijden werd hij weer opgeroepen voor het Roemeense elftal. Met zijn landgenoten won hij zaterdag met 1-0 van Nederland en woensdag met 0-2 van Luxemburg. Ogararu speelde beide wedstrijden en Roemenië kwalificeerde zich dankzij de twee zeges voor het EK. ,,Het was inderdaad een heel mooie week”, blikte de verdediger terug. ,,Terug in het elftal, winnen van Nederland en het EK in het vooruitzicht.” Ogararu had te kennen gegeven dat hij zich in een Roemeens shirt weer bij Ajax zou melden, om zijn Nederlandse ploeggenoten een beetje te jennen. Zover is het nog niet gekomen. ,,Ik heb het shirt wel bij me”, zei hij met een glimlach op zijn gezicht. ,,Dus misschien laat ik hem nog wel even zien.”

Ogararu en Edgar Davids kletsen wat bij. Davids deed donderdag opnieuw een looptraining, maar had ook alweer honger naar de bal. Ogararu en Edgar Davids kletsen wat bij. Davids deed donderdag opnieuw een looptraining, maar had ook alweer honger naar de bal.

Hoewel het Oranje-publiek niet echt enthousiast was, zette het Nederlands elftal woensdag in Eindhoven een belangrijke stap richting het EK. De formatie van bondscoach Marco van Basten won met 2-0 van Slovenië, terwijl concurrent Bulgarije 1-1 speelde tegen Albanië. ,,Ik hoop dat Nederland zich ook kwalificeert”, toonde Ogararu zich sportief. ,,Dan kunnen er op het EK ineens aardig wat Ajacieden rondlopen. Want ik denk dat als Mitea weer fit is, hij ook geselecteerd kan worden.”

Luis Suarez is nog niet terug bij Ajax. Hij meldt zich vrijdag pas bij de ArenA omdat hij woensdagnacht nog met Uruguay een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Paraguay (1-0 verlies) speelde. Siem de Jong ontbreekt voorlopig ook nog bij Ajax 1. Hij is met Oranje onder 19 actief op een EK-kwalificatietoernooi in Georgië.

Ajax speelt zaterdag tegen NEC. De Amsterdammers werken in voorbereiding op dat duel vrijdag de laatste training af. Deze oefensessie vindt plaats in het stadion en is besloten.

Het duel tussen Ajax en NEC begint om 19.30 uur. Kijk hier voor meer informatie over de kaartverkoop.

Bekijk deze wedstrijd live via Planet Voetbal.