Menu
Drukte van belang bij open training

Drukte van belang bij open training

Regio Noord heeft vakantie en dat weten de spelers van Ajax nu ook. Hoewel vanwege interlandverplichtingen en een vrije dag van de basisspelers van zondag niet heel veel Ajacieden op het trainingsveld verschenen, was het een drukte van belang bij de open training.

Ook omdat deze week de Talentendagen op de Toekomst worden gehouden, was het om 10:30 uur zo druk dat de parkeerwachten op de voor hen vreemde dinsdagmorgen de straat op moesten om het verkeer naar een ander parkeerterrein te leiden. Dat van de Toekomst zelf was namelijk overvol.

De geblesseerde Eyong Enoh had een andere verklaring dan de vakantie voor de toegestroomde mensenmassa. 'Ajax wint twee keer en het is weer hartstikke druk', dacht de middenvelder hardop, die zelf bijna aan het oog onttrokken op een ver veld aan zijn herstel werkte. Enoh was de enige geblesseerde Ajacied die zich buiten liet zien. Ook op de training zelf was het rustig, want van de spelers die zondag in actie waren gekomen bij Excelsior stonden alleen de invallers André Ooijer en Ismaïl Aissati op het veld. Maar voor de supporters bleef er echter genoeg te genieten over.

De trainers spreken de groep toe. De trainers spreken de groep toe.

Zeker aan het einde van de oefensessie, toen de groep in tweeën werd verdeeld en blauw tegen oranje uitkwam. Eerst in één-tegen-één en via twee-tegen-twee naar drie-tegen-drie. Met snelle combinaties en onverwachte doelpogingen moesten de keepers Jasper Cillessen, Jeroen Verhoeven en Warner Hahn flink aan de bak. Ruben Ligeon ontpopte zich tot een ware goaltjesdief en de doelpunten die André Ooijer maakte waren af en toe zo technisch verfijnd dat zelfs trainer Frank de Boer er van opkeek. De trainer zelf deed ook mee. En hoe. Het fanatisme druipt er nog steeds van af. Balend van een tegendoelpunt of een eigen schot op de lat, is hij een toonbeeld van wilskracht en passie. Toen De Boer met een kopbal scoorde, reageerden de fans op hem heel anders dan op andere doelpuntenmakers. Het applaus was het hardste voor de trainer.

Yener Arica was er toen al niet meer bij. De jarige job, vandaag 20 geworden, had eerder de kleedkamer opgezocht. De vraag of hij ooit zoveel mensen op zijn verjaardagspartij had gekregen werd met een grote lach beantwoord. Net zoals de fans konden lachen toen de Ajacieden van het veld gingen. Want zij namen uitgebreid de tijd om handtekeningen te zetten.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De jarige Yener Arica viert vandaag zijn twintigste verjaardag. De jarige Yener Arica viert vandaag zijn twintigste verjaardag.
Jasper Cillessen springt hoog over de horde. Jasper Cillessen springt hoog over de horde.
Zelfs op het veld naast het trainingsveld stonden de fans. Zelfs op het veld naast het trainingsveld stonden de fans.
De jochies klommen in de hekken om niets te hoeven missen. De jochies klommen in de hekken om niets te hoeven missen.
Jeroen Verhoeven duikt stijlvol naar de bal. Jeroen Verhoeven duikt stijlvol naar de bal.
De Boer verdedigt Lesley de Sa. De Boer verdedigt Lesley de Sa.
Mounir El Hamdaoui neemt uitgebreid de tijd voor de fans. Mounir El Hamdaoui neemt uitgebreid de tijd voor de fans.