Menu
Drukte van belang in trainingshal

Drukte van belang in trainingshal

Het was donderdag een drukte van belang in het adidas MiCoach Performance Centre, de trainingshal op de Toekomst. De A-selectie en Jong Ajax hadden ieder een half veld tot hun beschikking. Beiden teams hervatten vrijdag de competitie. De hoofdmacht van Ajax speelt thuis tegen FC Groningen.

Je kon donderdagochtend een speld horen vallen op de Toekomst. Vanwege het stormachtige weer waren de selecties van Ajax 1 en Jong Ajax uitgeweken naar binnen. Het moet een zeldzame gebeurtenis zijn geweest dat beide ploegen een trainingsveld deelden.

Frank de Boer maakte van de nood een deugd. Hij liet de warming-up van de A-selectie links liggen en bekeek vanuit de middencirkel aandachtig het partijspel van de beloften. De training van Jong Ajax was eerder begonnen en dus in een vergevorderd stadium.

Niklas Moisander hervat met Ajax morgen de competitie. Niklas Moisander hervat met Ajax morgen de competitie.

Even later stortte De Boer zich volledig op de training van Ajax 1. Hij deed mee in het gebruikelijke rondo-tje. Vervolgens werd er een positiespel van 7 tegen 7 gespeeld, met drie kaatsers. De Boer zag tot zijn genoegen dat Nicolai Boilesen prima overeind bleef.

,,Het gaat heel goed met Nicolai. Hij heeft nu drie zware trainingen volledig meegedaan. Het is voor hem zaak om nog een week goed door te komen. Dan zou hij klaar voor Feyenoord moeten zijn.”

Op Joël Veltman na, die volgens De Boer nog minimaal een maand is uitgeschakeld, zag de coach louter pluspunten in het medische dossier van zijn ploeg. ,,Met Viktor Fischer gaat het de goede kant op. Kolbeinn Sigthorsson is helemaal fit en Niki Zimling ook. Ik ben blij met die luxe, al weet ik ook dat het zomaar kan omdraaien. Laten we hopen van niet, want we hebben een zware tweede seizoenshelft voor de boeg.”

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor Ajax - FC Groningen. Koop ze hier

De Boer koos voor een indoortraining vanwege de weersomstandigheden. De Boer koos voor een indoortraining vanwege de weersomstandigheden.
Ook Nick Viergever en Kenny Tete begeven zich naar de MiCoach Performancehal. Ook Nick Viergever en Kenny Tete begeven zich naar de MiCoach Performancehal.
Pim van Dord heeft Viktor Fischer en Peter Leeuwenburgh onder zijn hoede. Pim van Dord heeft Viktor Fischer en Peter Leeuwenburgh onder zijn hoede.
Kolbeinn Sigthórsson en Lasse Schöne zijn opgewekt. Kolbeinn Sigthórsson en Lasse Schöne zijn opgewekt.