Menu
Duarte maakt kennis met ploeggenoten

Duarte maakt kennis met ploeggenoten

Lerin Duarte is begonnen aan zijn eerste trainingsweek bij Ajax. De middenvelder, die maandag een vierjarig contract bij Ajax tekende, keek met een goed gevoel terug op zijn eerste oefensessies.

,,Het niveau is weer een stukje hoger”, zei de van Heracles overgenomen middenvelder. ,,En als de internationals weer aansluiten zal het niveau nóg iets omhoog gaan. Maar dat vind ik alleen maar goed, daar word ik beter van. De eerste trainingen verliepen goed. Er zit veel ‘voetbal’ in natuurlijk bij Ajax. Dat spreekt me aan.”

Vanwege de interlandperiode sloot een flink aantal Jong Ajacieden aan bij de selectie van Ajax 1. De groep besteedde veel aandacht aan de inspeelpass, terwijl er ook een grote partij werd gespeeld. Siem de Jong, Joël Veltman en Daley Blind trainden met z’n drieën apart van de groep. Het gaat goed met het drietal, waarschijnlijk sluiten de Ajacieden snel weer aan bij de grote groep. Ricardo van Rhijn liet de groepstraining ook even aan zich voorbijgaan. De rechtsback heeft wat last van een kneuzing aan zijn enkel, maar hij traint maandag (eerstvolgende groepstraining) naar alle waarschijnlijkheid gewoon weer volop mee.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Duarte: 'Het niveau ligt weer iets hoger.' Duarte: 'Het niveau ligt weer iets hoger.'
Lerin Duarte is bezig aan zijn eerste trainingsweek als Ajacied. Lerin Duarte is bezig aan zijn eerste trainingsweek als Ajacied.
Met Siem de Jong, Daley Blind en Joël Veltman gaat het de goede kant op. Met Siem de Jong, Daley Blind en Joël Veltman gaat het de goede kant op.
Frank de Boer legt uit hoe hij de trainingsoefeningen uitgevoerd wil hebben. Frank de Boer legt uit hoe hij de trainingsoefeningen uitgevoerd wil hebben.
Frank de Boer geeft Dejan Meleg instructies. De Serviër van Jong Ajax trainde mee met de A-selectie. Frank de Boer geeft Dejan Meleg instructies. De Serviër van Jong Ajax trainde mee met de A-selectie.