Menu
Duarte nog niet tegen Heracles

Duarte nog niet tegen Heracles

Ajax heeft vrijdagochtend de laatste training afgewerkt voor het duel met Heracles. De huidige nummer 14 van de Eredivisie komt zaterdagavond naar de Amsterdam ArenA. De Eredivisie wordt na een competitieloos weekeinde na de interlandperiode hervat.

Zoals inmiddels bekend is Ajax die interlandperiode slecht doorgekomen. Zowel Siem de Jong (hamstring) als Kolbeinn Sigthórsson (enkel) zullen enige tijd niet inzetbaar zijn. Op het trainingsveld waren deze vrijdag derhalve achttien Ajacieden actief. De keepers trainden onder leiding van Carlo l'Ami op het naasgelegen veld.

In vergelijking met de donderdagtraining ontbrak Lerin Duarte en haakte Bojan Krkic voortijdig af. Misschien een teken dat zij de wedstrijd tegen Heracles niet halen? Frank de Boer: ,,Beiden zitten inderdaad niet bij de selectie. Lerin doet vrijdagavond bij Jong Ajax mee. Het was of een paar minuten zaterdagavond tegen Heracles bij ons, of bijna negentig minuten bij Jong Ajax. Op dit moment is hij het meest gebaat met speelminuten. Dan is hij hopelijk dinsdag tegen FC Barcelona helemaal fit. Voor Bojan is het nog te vroeg. Ook om tegen Barcelona te spelen. Hij wilde dat natuurlijk heel erg graag, maar dat gaat niet. Waarschijnlijk zal hij zondag voor het eerst volledig met de groep kunnen meetrainen."

Zal er zaterdag een rol voor Lasse Schöne zijn weggelegd? Zo ja, welke? Zal er zaterdag een rol voor Lasse Schöne zijn weggelegd? Zo ja, welke?

De Ajacieden die wel beschikbaar zijn, oogden tijdens de rondo en het positiespel scherp en gedreven. Niklas Moisander joeg - toen hij in het midden stond - telkens hard door. De Finse international werkt intensief om zijn plek in het elftal terug te veroveren. Of het genoeg was om tegen Heracles in de basis te staan, zal morgen blijken. De Boer: ,,Dat we door de blessures van Sigthórsson en De Jong ervaring missen, is voor mij geen reden om Moisander op te stellen. Ik kijk naar wat beste voor het team is, kijk of ze scherp genoeg zijn. Als ik vind dat Moisander dat is, dan speelt hij."

We zullen zaterdagavond zien welke elf spelers door De Boer worden opgesteld. Er is vrije verkoop voor dit duel. Dus heb je nog kaarten, dan kan je die nog kopen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Krijgt Niklas Moisander zaterdag zijn plek terug? Krijgt Niklas Moisander zaterdag zijn plek terug?
De kans is aanwezig dat Daley Blind zaterdag de aanvoerder van Ajax is. De kans is aanwezig dat Daley Blind zaterdag de aanvoerder van Ajax is.