Menu
Dubbel jubileum voor Pim van Dord

Dubbel jubileum voor Pim van Dord

Voor fysiotherapeut en oud-speler van Ajax 1 Pim van Dord is het naast een bijzondere dag, ook een heel speciaal jaar. De Ajacied viert vandaag zijn zestigste verjaardag en is in 2013 liefst vijftig jaar - als lid - aan zijn club verbonden. Het is een dubbel jubileum voor de voormalige verdediger, die in september 1973 debuteerde in Ajax 1.

De geboren Amsterdammer voetbalde tussen 1973 en 1980 174 officiële Ajax-duels bij elkaar. Van Dord kwam uit de eigen opleiding en brak door als vleugel- en centrumverdediger. Als selectielid had hij een aandeel in de winst van drie landskampioenschappen en een KNVB Beker. In 1974 won hij met Ajax de Europese Supercup. Europees kampioen Ajax versloeg in die, over twee wedstrijden verdeelde, strijd AC Milan.

In 1980 maakte aanhoudend blessureleed een voortijdig einde aan zijn carriere. Vijf jaar terug keerde Van Dord alweer terug bij zijn club. Als fysiotherapeut. Met die korte onderbreking is de oud-speler en fysiotherapeut dus eigenlijk nooit weggeweest bij zijn club.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst