Menu
Dubbel oefenprogramma op 10 juli

Dubbel oefenprogramma op 10 juli

Ajax speelt op vrijdag 10 juli twee oefenwedstrijden. Het ene deel van de selectie treedt in Hardenberg aan tegen FC Nordsjaelland uit Denemarken, de andere spelers zullen in Epe ritme opdoen tegen het Griekse Panathinaikos.

Een dubbel programma op dezelfde dag blijkt - zo leerde de ervaring uit voorgaande jaren - het ideale plaatje in de voorbereiding. Zo heeft - bijna - iedereen een gelijke belasting en kan het programma in de dagen na de wedstrijden voor alle spelers hetzelfde zijn.

FC Nordsjaelland eindigde afgelopen seizoen op de zesde plaats in de reguliere Deense competitie. De ploeg maakte nog kans op plek vijf, maar verloor de strijd om die positie in de laatste competitiewedstrijd tegen Aalborg. Vorig jaar oefende Ajax nog tegen die Deense club. Afgelopen seizoen speelden Joshua John (voorheen FC Twente) en Hans Mulder (NEC en Willem II) bij Nordsjaelland.

Panathinaikos wordt getraind door oud-Ajacied Yannis Anastastiou. De Grieken eindigden vorig seizoen als tweede in de Griekse Super League. Met David Mendes da Silva (Ajax, Sparta Rotterdam, NAC Breda en AZ), Marcus Berg (FC Groningen) en Daniël Pranjic (sc Heerenveen) herbergt de club twee bekenden uit de Eredivisie. Deze week werd bekend dat Michael Essien van AC Milan overstapt naar de formatie van Anastasiou.

Programma 10 juli:
Ajax - FC Nordsjaelland (16:30 uur Hardenberg)
Ajax - Panathinaikos (19:30 uur Epe)

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst