Menu
Dubbel voor Ajax B1

Dubbel voor Ajax B1

In een week tijd heeft Ajax B1 de dubbel veroverd. Pakte de ploeg van trainer Orlando Trustfull vorig weekeinde al het kampioenschap, deze zaterdag werd ook de beker aan het palmares toegevoegd. FC Groningen/Cambuur werd met 3-2 geklopt.

Afgelopen woensdag verzekerde Ajax B1 zich van de finaleplaats door in het restant van de halve finale tegen Feyenoord met 0-2 te winnen. In de eindstrijd moesten de Amsterdammers afrekenen met FC Groningen om naast het kampioenschap ook de beker te winnen.

Ajax begon ‘vrij aardig’ aan de wedstrijd, maar de agressiviteit ontbrak om echt tot het spel te komen dat de Amsterdammers graag willen spelen. Groningen werd twee keer gevaarlijk en toonde zich uitzonderlijk effectief door op die momenten ook gelijk te scoren. Daardoor ging Groningen/Cambuur met een 2-0-voorsprong de rust in. ,

Het geloof was bij Ajax echter niet verdwenen. Er werd met meer passie gespeeld, vroeg druk gezet en de bezetting voor het doel was veel beter dan voor rust. Aan vijf minuten had Ajax genoeg om die negatieve score om te buigen in een 3-2-voorsprong. De aansluitingstreffer kwam van Jairo Riedewald en Ezra Walian werd de gevierde man door de gelijkmaker en de winnende goal op zijn naam te zetten. ,,We kwamen er in die fase met zoveel geweld overheen”, analyseerde Trustfull. ,,Dat is voor een tegenstander heel moeilijk om tegen te houden.” De B1 kwam in de slotminuut nog erg goed weg, toen een bal van FC Groningen tegen de paal kwam. Kort daarna floot de scheidsrechter voor het laatst en konden de handen van de Ajacieden in de lucht. ,,Dat hoort bij de beker hè”, vond Trustfull de spanning in de laatste minuten. ,,Maar ik ben trots op deze ploeg.”

Want na het kampioenschap van vorige week, was er wederom een prijs voor de B1. Op 1 juni spelen de Ajacieden om de Super Cup, tegenstander is dan de nummer twee van de competitie, Feyenoord.Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Jos Groothuizen