Menu
Dubbele cijfers in Heerenveen voor C1

Dubbele cijfers in Heerenveen voor C1

De hel van het noorden zou het vandaag worden. Niet voor Ajax maar voor de tegenstander Heerenveen.

SC Heerenveen C1 - Ajax C1 (1-10)

Per 1 november is de spelerspas controle ingevoerd dus dat was even wennen. Beetje knullige vertoning is dat. Het veld waar we op moesten spelen was gras, drassig en zwaar.

Het accent waar op getraind wordt de komende tijd, verdedigen op eigen helft, kon vandaag niet uitgevoerd worden. Ajax speelde vandaag zeer dominant. De eerste gevaarlijke actie was een schot van Matthijs de Ligt wat door de keeper net naast werd getikt. Twee min. later gaf Lars Kramer een vallende bal op Ché Nunnely die versnelde en een voorzet gaf op Arie Halou die koelbloedig scoorde, 0-1. Even later een lange crossbal op Anderson Lopez die met een mooie actie en een schot met rechts de Heerenveen keeper verschalkte, 0-2. Kort hierna weer een actie van Anderson Lopez. Hij passeerde drie tegenstanders en speelde Rayan El Azrak aan. Met werkelijk een prachtige lob bracht hij de stand op 0-3!

De 0-4 kwam tot stand doordat de doorgebroken Anderson Lopez werd gevloerd in de 16 meter. Onze specialist Lars Kramer schoot de bal van elf meter loepzuiver in de hoek.

Anderson Lopez die terug is van lang blessureleed en zijn draai gevonden lijkt te hebben was vandaag bij bijna alle doelpunten betrokken. De steekbal waaruit Ché Nunnely de 0-5 scoorde kwam ook van zijn voet af.

Op slag van rust bracht Donyell Malen de stand op 0-6 met een fabelachtige stiftbal.

Als je zo speelt en makkelijk scoort wat moet je dan nog zeggen als trainer in de rust. Dat onze verdedigers ook kunnen scoren bewees onder anderen Navajo Bakboord in de tweede helft. Een kort genomen vrije trap werd door hem van een meter of dertig keihard ingeschoten, 0-7.

Drie min. later legde Matthijs de Ligt vanuit een hoekschop de bal op het hoofd van de mee naar voren gekomen Ruben Hoogenhoudt, 0-8. Justin mocht vervolgens met een schot, na een voorzet van jawel, Anderson Lopez, de deklat raken. Toen werd het weer tijd voor een doelpunt. Een slimme steekbal op Anderson Lopez zorgde ervoor dat hij Noah Lang in stelling kon brengen voor de 0-9! De concentratie zakte logischerwijs aan het einde van de wedstrijd iets weg. Hierdoor mocht Heerenveen de eer redden, dit tot grote woede van Nigel Bouman die het liefst de nul had gehouden.

Dubbele cijfers staat altijd mooi op het wedstrijdformulier. Vlak voor tijd kreeg Ajax nog een vrije trap te nemen. Rayan El Azrak bracht de bal in maar deze werd in eerste instantie afgeslagen door de verdedigers van Heerenveen. De bal viel voor de voet van de vrijstaande Navajo Bakboord die zich niet bedacht en met een werkelijk prachtige volley de 1-10 op het scorebord noteerde.

Ajax C1 heeft weer zijn visitekaartje afgegeven en laten zien dat zij een serieuze titelkandidaat is! Veel hele mooie doelpunten gezien vandaag!

Zonder andere spelers tekort te doen was de Ajacied van de wedstrijd vandaag: Anderson Lopez.

SC Heerenveen C1 - Ajax C1 (1-10)

0-1 (10') Arie Halou (Nunnely)
0-2 (12') Lopez
0-3 (20') El Azrak (Lopez)
0-4 (28') Kramer (pen.)
0-5 (34') Nunnely (Lopez)
0-6 (36') Malen
0-7 (39') Bakboord
0-8 (42') Hoogenhoudt (de Ligt)
0-9 (60') Lang (Lopez)
1-9 (64')
1-10 (68') Bakboord

Verslag: Rob Stol