Menu
Dubbele domper voor Ajax A1

Dubbele domper voor Ajax A1

Ajax A1 heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in mineur afgesloten. De A-junioren verloren thuis met 1-2 van FC Utrecht A1. Branco van den Boomen (foto) maakte het enige Ajax-doelpunt. Boban Lazic viel kort voor rust uit met een hersenschudding na een botsing met de keeper.

,,Het is jammer dat we uiteindelijk niets aan deze wedstrijd hebben overgehouden”, sprak trainer Fons Groenendijk na afloop. ,,De laatste thuiswedstrijd hadden we graag winnend afgesloten. Juist na dit teleurstellend seizoen.”

Een symbolische driepunter zat er niet in voor de A1. Na een gelijk opgaande eerste helft - die zich vooral op het middenveld afspeelde - keek Ajax tegen een 1-0-achterstand aan. Sean Klaiber opende in de negentiende minuut de score met een rake kopbal uit een vrije trap. Een kleine twintig minuten later kreeg de A1 opnieuw een tegenslag te verwerken toen Boban Lazic frontaal tegen de keeper van Utrecht botste. Met een hersenschudding werd de aanvaller per ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd.

Het wegvallen van Lazic zorgde ervoor dat de spoeling nog dunner werd voor coach Groenendijk. Omdat de A2 en B1 gelijktijdig speelden, had hij vooraf flink moeten puzzelen om een volwaardig team op de been te brengen. Met Elton Acolatse als vervanger van Lazic trok Ajax de stand na rust gelijk. Branco van den Boomen schoot een vrije trap op een fraaie wijze in de bovenhoek: 1-1.

Tot acht minuten voor tijd leek een punt zeker voor de A1. Op dat moment ging Peter Leeuwenburgh in de fout bij een voorzet van de bezoekers. De doelman verwerkte de bal niet goed en werd vervolgens geklopt vanuit een klutssituatie in het strafschopgebied. Het was opnieuw Klaiber die zijn team op voorsprong zette in Amsterdam: 1-2. Die tweede tegengoal kwam Ajax in de slotfase niet meer te boven.

Volgende week zaterdag speelt Ajax A1 de laatste wedstrijd van het seizoen. Het uitduel met Vitesse/AGOVV A1 begint om 14:30 uur.

Scoreverloop: 19. Klaiber 0-1, 60. Van den Boomen 1-1, 82. Klaiber 1-2.

Opstelling Ajax A1: Leeuwenburgh, Martina, Tete, Kuipers, Rosheuvel (46. Van den Boomen), Anderson, Noordhoff, El Hasnaoui (81. Papamelodias), Lazic (37. Acolatse), Menig, De Bondt.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees