Menu

Dubbele score voor Culina en Seedorf

Jason Culina en Stefano Seedorf waren op dreef dit weekeinde. Beide voormalige Ajacieden hielpen hun ploeg met twee goals aan de winst. Wat andere oud-spelers van Ajax deze speelronde deden, lees je in een overzicht.

Bij ADO Den Haag tegen De Graafschap was alleen Milan Berck Beelenkamp als oud-Ajacied van de partij. Huurling Cedric van der Gun van ADO was een wedstrijd geschorst en zag vanaf de tribune zijn ploeg met 2-0 winnen van de degradatiekandidaat.

Stefano Seedorf zette FC Groningen, waarbij ook Kiran Bechan in de basis stond, op voorsprong en maakte een kwartier voor de tijd het karwei af door zijn tweede en Groningens derde doelpunt te maken. Tegenstander RBC speelde met Melvin Fleur en Danny Hesp en was kansloos, 3-0. Bechan werd na 72 minuten naar de kant gehaald.

Jason Culina zorgde er bij FC Twente voor dat het tegendoelpunt van sc Heerenveen geen kwaad kon. De oud-Ajacied had de Tukkers, waarbij Sander Boschker het doel verdedigde, naar 0-2 geschoten alvorens een vrije trap van Yilderim 1-2 betekende. Hoewel Twente met tien man kwam te staan, hielden Boschker en Culina - die in de 87ste minuut werd gewisseld, stand.

David Mendes da Silva verloor met NAC in eigen huis van Feyenoord. Doelpunten twee minuten voor rust en acht minuten voor tijd bleken voldoende voor de Rotterdammers om te winnen en zo dichter bij de tweede plaats te komen.

Zonder de geschorste Yakubu en de geblesseerde Richard Knopper maar met Youssouf Hersi opende Vitesse de score tegen NEC. Verder kwamen de Arnhemmers niet, want NEC maakte gelijk en bij 1-1 bleef het. Bij de Nijmegense thuisploeg vielen José Valencia en Pascal Heije in.

Bijna alle oud-Ajacieden die bij RKC Waalwijk spelen zitten in de lappenmand. Alleen Serginho Greene en Michael Krohn-Dehli waren fit om in actie te komen. Jerold Promes, Randy Rustenburg en Thomas Vermaelen keken geblesseerd toe hoe RKC aan een doelpunt genoeg had om van Roda JC te winnen.