Menu

Dubbele winst Rangers

GLASGOW (ANP) - Glasgow Rangers heeft aan het kerstprogramma voor eigen publiek - in totaal passeerden bijna 100.000 liefhebbers de kassa - zes punten overgehouden. Veel schoot de Nederlands getinte Schotse club er niet mee op. Grote concurrent Celtic maakte, mede dank zij grote man Henrik Larsson, geen fout.

Het verdedigend ingestelde Hibernians was zaterdag een taaie opponent (1-0). St Johnstone, dat sinds 1971 niet meer had gewonnen op Ibrox Park, kon Rangers dinsdag niet echt verontrusten: 3-0. De ploeg van Dick Advocaat deed tegen Hibs, het eerste en misschien wel enige doelwit op de ranglijst, goede zaken in de strijd om de tweede plaats.

Ronald de Boer maakte vier minuten na rust met een kopbal het enige doelpunt. Hij vormde met Michael Mols aanvankelijk de voorhoede. De laatste maakte na drie kwartier plaats voor Miller. Konterman en Ricksen stonden ook in de basis.

Advocaat stuurde dinsdag vijf Nederlanders de wei in. Behalve het voornoemde viertal ook Numan. Mols viel na een half uur uit. Ricksen besliste de wedstrijd in de mist vlak na rust: 2-0. Het was zijn eerste competitietreffer voor de Rangers. McCann had de score na een half uur geopend. In de slotfase schoot ook invaller Tore Andre Flo nog raak. De actieve De Boer, in de 66e minuut afgelost door Flo, had bijna succes met een fraaie omhaal.