Menu
Duel A1 gestaakt wegens sneeuw

Duel A1 gestaakt wegens sneeuw

Ajax A1 - Feyenoord A1 is zaterdag in de rust gestaakt wegens de hevige sneeuwval. Op dat moment stond Ajax met 0-2 achter in de kwartfinale van de KNVB Beker. Het is nog niet bekend of het bekerduel in zijn geheel of gedeeltelijk wordt overgespeeld.

De sneeuw zorgde voor een winters tafereel in Amsterdam. Al na twintig minuten waren de lijnen niet meer zichtbaar op de Toekomst. De sneeuw bemoeilijkte het voetballen en dus werd er om strijd in plaats souplesse gevraagd. En dat was een onderdeel dat Feyenoord beter afging dan Ajax, zo onderkende ook coach Fons Groenendijk na afloop. ,,Feyenoord paste zich beter aan de omstandigheden aan dan wij.”

Groenendijk moest aardig puzzelen om tot een geschikte basisopstelling te komen. Zo ontbraken verschillende jeugdinternationals wegens verplichtingen met Oranje o/17. Daarnaast moest ook de A2 gelijktijdig een representatief elftal op de been krijgen voor het bekerduel met VVV/Helmond (6-3 winst). Met enkele verschuivingen (Djavan Anderson rechtsback en Kenny Tete naar het centrum van de verdediging) loste Groenendijk het uiteindelijk op.

Vlak nadat het begon te sneeuwen kwam Ajax in de 22ste minuut op een 0-1-achterstand. Na een hoekschop van Ajax sloeg Feyenoord in de omschakeling genadeloos toe. Na de tegentreffer slaagde Ajax er niet in om zich te herpakken. In tegendeel: Feyenoord verdubbelde de score even later na een fout van Ajax-doelman Peter Leeuwenburgh. De jeugdinternational schoof de bal in de voeten van een Feyenoord-aanvaller, waarna de bal vervolgens over hem heen in het doel verdween: 0-2. Jordi Bitter kreeg namens Ajax nog wel een kans op de 1-2, maar de spits had pech bij de afronding.

Het is nog niet bekend of en wanneer de wedstrijd (geheel of gedeeltelijk) wordt uitgespeeld.

Opstelling Ajax A1: Leeuwenburgh, Anderson, Tete, Kuipers, Rosheuvel, Van den Boomen, Keskin, El Hasnaoui, Lazic, Bitter, Menig.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

In de eerste minuten was het veld nog groen. In de eerste minuten was het veld nog groen.
Het decor werd steeds winterser. Het decor werd steeds winterser.
Fel duel tijdens de mini-Klassieker. Fel duel tijdens de mini-Klassieker.
De sneeuw kleurde de Toekomst langzaam wit. De sneeuw kleurde de Toekomst langzaam wit.
Winters plaatje op de Toekomst. Winters plaatje op de Toekomst.
Om 15:30 uur was de Toekomst helemaal wit. Om 15:30 uur was de Toekomst helemaal wit.