Menu
Duel Jong Ajax gestaakt na lichtuitval

Duel Jong Ajax gestaakt na lichtuitval

Het competitieduel tussen Jong Ajax en Jong FC Utrecht beperkte zich noodgedwongen tot slechts 82 minuten. Stroomuitval zette sportpark de Toekomst bijna geheel in het donker.

Beide ploegen zochten de verduisterde kleedkamers op bij een 0-0 tussenstand. De brilstand werd, zo bleek een halfuur later, de voorlopige eindstand. Nadat duidelijk werd dat het manco niet snel genoeg kon worden verholpen, kon scheidsrechter Mario Diks weinig anders doen dan het duel staken. Eerder hielden de spelers, trainers en het arbitrale trio zich stand-by in de kleedkamergang.

Jong Ajax-rechtsbuiten Javier Martina weet zich bij een corner geschaduwd door drie Utrechters. Jong Ajax-rechtsbuiten Javier Martina weet zich bij een corner geschaduwd door drie Utrechters.

Na overleg met de aanvoerders Donovan Slijngard en Bas Mooij gaf de arbiter het verlossende sein tot omkleden. Ook het almaar dikker wordende mistgordijn had verder spelen onmogelijk gemaakt. Wat verder gebeurt met de acht nog resterende officiële speelminuten is nog onduidelijk.
,,Dit is heel vervelend’’, sprak Winter teleurgesteld in de donkere catacomben. De noodverlichting en het schijnsel van twee cameralampen zorgde nog voor enige licht in de duisternis. ,,Het is vooral teleurstellend omdat we redelijk tot goed in de wedstrijd zaten. Jong Ajax was toch echt de betere ploeg.’’

Murat Yildirim speelde een helft rechtsback. De verdediger werd in de rust gewisseld. Murat Yildirim speelde een helft rechtsback. De verdediger werd in de rust gewisseld.

De teleurstelling bij de Ajacied was te begrijpen. Een halve week na de forse nederlaag tegen Jong RKC, ging het Jong Ajax aanzienlijk beter af tegen de Utrechters. Vooral voor Jeffrey Sarpong en invaller Vurnon Anita bleken riante kansen weggelegd. De middenvelders bleken het vizier niet scherp genoeg te hebben staan. ,,Uitgerekend in de fase waarin we steeds meer kansen kregen, viel het licht uit’’, sipte ook Jong Ajax-captain Donovan Slijngard kort na overleg met Diks. ,,We speelden best goed. Maar de scheidsrechter kon echt niets anders doen dan de wedstrijd staken.’’

Edgar Manucharyan speelde een verdienstelijke rol links op het middenveld. Edgar Manucharyan speelde een verdienstelijke rol links op het middenveld.

De laatste wedstrijd voor de winterstop eindigde daarmee ook voor de linksback in lichte mineur. Direct na het korte overleg met Diks kon ook Slijngard richting kleedlokaal. De Johan Cruijff-kleedkamer, de vaste kleedruimte van de Jong Ajacieden, was eenmalig niet veel meer dan een donker hok. Zonder te douchen kwamen opvallend veel spelers vliegensvlug weer naar buiten. Jong Ajax hervat het seizoen op 3 januari met de eerste training van 2007. Drie dagen later spelen de Beloften een oefenwedstrijd tegen Haarlem.

Spits Rydell Poepon is een speler van Jong FC Utrecht bijna te snel af. Spits Rydell Poepon is een speler van Jong FC Utrecht bijna te snel af.

,,Toch hing een treffer in de lucht’’, liet Winter zijn licht nog kort schijnen over 82 minuten voetbal. ,,Dit was een wedstrijd waarin het tussen de linies klopte. Vergeleken met de wedstrijd tegen Jong RKC speelden we drie- tot vierhonderd procent beter. We domineerden en gaven ook weinig weg. Een treffer hing in de lucht. We hadden de wedstrijd wellicht alsnog naar ons toe kunnen trekken. Nu is het maar afwachten of de wedstrijd nog wordt uitgespeeld en hoe de vorm van de dag dan zal zijn.’’

Ook linksbuiten Nicolae Mitea vond regelmatig meerdere opponenten op zijn pad. Hier staat de aanvaller tegenover Leen van Steensel en Kees van Buuren. Ook linksbuiten Nicolae Mitea vond regelmatig meerdere opponenten op zijn pad. Hier staat de aanvaller tegenover Leen van Steensel en Kees van Buuren.