Menu
'Duel met Spartak is de norm'

'Duel met Spartak is de norm'

Daags na Ajax - Spartak Moskou werd vrijdagmiddag nog lang nagepraat over het goede spel dat Ajax tegen de Russen liet zien. Op de persdag gaf Frank de Boer aan dat de wedstrijd tegen Spartak de norm moet zijn hoe Ajax speelt. Te beginnen zondag tegen Willem II. Verder ging het over aanvallers. Van Mounir El Hamdaoui tot Klaas Jan Huntelaar en Kenneth Perez.

Er kwamen vrijdag even na het middaguur veel aanvallers ter sprake tijdens het wekelijkse persmoment van Frank de Boer. Natuurlijk ging het over Mounir El Hamdaoui, die een disciplinaire schorsing bij Jong Ajax uitzit. Tijdens de gemengde training van Jong Ajax en de wisselspelers van Ajax 1 was hij vrijdagochtend van de partij. Of hij zondag tegen Willem II weer bij de wedstrijdselectie zit, kon De Boer niet zeggen. ,,Dat weten we nog niet. Het kan elke moment weer veranderen. Er is in ieder geval nog geen gesprek geweest. Of dat er voor Willem II nog komt? We zullen zien.”

Zonder El Hamdaoui speelde Ajax donderdagavond een prima wedstrijd tegen Spartak Moskou. Alleen de 1-0 nederlaag zorgde uiteindelijk niet voor voldoening bij Ajax. De Boer: ,,Toch moet de manier waarop we gisteren hebben gespeeld de norm zijn. Dat heb ik de spelers ook gezegd. Zondag tegen Willem II moeten we precies zo spelen. Als we dat niet doen, kunnen we het heel lastig krijgen. Natuurlijk staat Willem II stijf onderaan, maar ze zullen zich tegen ons willen laten zien. Aan de andere kant: als we deze lijn dit seizoen verder doortrekken komen we heel dicht bij het kampioenschap in de buurt.”

Eerder dit seizoen won Ajax met 2-0 van Willem II. Eerder dit seizoen won Ajax met 2-0 van Willem II.

De Boer kan zondag tegen de Tricolores over een volledig fitte selectie beschikken. Alleen Kenneth Vermeer (achillespees) en Bruno Silva (schouder) ontbreken nog steeds. Toch viel ook daar goed nieuws over te melden. ,,Vermeer traint sinds deze week weer met de keepers mee en Silva heb ik weer in actie gezien op de loopband. Het gaat met beide spelers de goede kant op.” Een andere, langdurig uitschakelde staat op de punt om zijn rentree te maken. Nicolas Lodeiro krijgt maandagavond speelminuten tijdens de topper Jong Ajax - Jong PSV.

Tot slot kwamen er nog twee ex-Ajacieden ter sprake. Klaas Jan Huntelaar bevond zich donderdagavond onder de toeschouwers in de Amsterdam ArenA. De spits van Schalke ’04 kampt met een knieblessure en kon zodoende zijn oude club aan het werk zien. De Boer: ,,Ik heb hem na afloop nog even in het spelershome gesproken. Hij draait natuurlijk geen topseizoen met Schalke, maar ze staan toch maar mooi in de bekerfinale en zijn door in de Champions League. Zo slecht gaat het dus niet.” Op de vraag of hij volgend seizoen een mogelijke versterking voor Ajax zou zijn, antwoordde De Boer: ,,Klaas Jan is eager genoeg om bij Schalke te slagen. En zo niet, dan kunnen we altijd praten. Als hij geïnteresseerd zou zijn, is hij zeker een serieuze optie voor ons.” En dan, met een lach: ,,Het is in ieder geval goed dat hij er gisteravond bij was. Hopelijk spreekt de manier waarop we speelden hem aan.”

De andere voormalig Ajacied was Kenneth Perez. De Deen werd in het gezelschap van enkele spelers op de Toekomst gesignaleerd. De grappig bedoelde vraag of de inmiddels gestopte Perez een optie voor Ajax zou zijn, pareerde De Boer met een glimlach en een duidelijke ‘nee’. ,,Kenneth is hier om wat interviews voor de Deense televisie te maken”, aldus de ene oud-speler over de andere oud-speler.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst


Wat wordt zondag de uitslag van Willem II - Ajax? Voorspel nu de score op toto.nl/ajax en wie weet win jij met je voetbalkennis. Heb je de uitslag goed voorspeld? Dan win je tot 70x je inleg!

Speel mee met TOTO en voorspel de uitslag van Willem II - Ajax!