Menu
Duel tegen AZ leeft bij Ajax

Duel tegen AZ leeft bij Ajax

De enige Noord-Hollandse derby die de Eredivisie nog rijk is, staat voor zondag op het programma. Dan speelt Ajax tegen landskampioen AZ in het Alkmaarse stadion. Na de zege op Dinamo Zagreb is de ontmoeting tegen AZ de tweede in een interessante reeks wedstrijden.

Met de degradatie van Volendam naar de Jupiler League is er nog maar een provinciale derby over in de Eredivisie. Die tussen Ajax en AZ. De Beloften van Ajax gingen hun collega's vorige maand al voor naar Alkmaar en hielden de landskampioen in het bekerduel negentig minuten op 0-0. Daarna won AZ met 2-0.

Toen tijdens de persconferentie de stelling werd gedeponeerd dat voor AZ het duel tegen Ajax de wedstrijd van het jaar is, kon Jol zich dat niet helemaal voorstellen. ,,AZ is wel de kampioen. Ik geloof niet dat het voor hun dé wedstrijd van het jaar is. Dat zal het donderdag in de beker wel voor FC Dordrecht zijn, maar AZ is de kampioen. Ik zal eens navraag doen bij Marcel Brands of dat wel zo is. De wedstrijd tegen AZ leeft bij ons ook. AZ heeft eerder dan wij in Europees verband gespeeld en hebben dus iets langer om zich voor te bereiden, maar ik denk niet dat de beleving bij een van beide partijen anders is dan voor de ander. Ik zie AZ als dezelfde ploeg als vorig jaar. Een goed team met daarboven nog specifieke kwaliteiten als de balvastheid van Dembélé, het scorend vermogen van Mounir El Hamdaoui en het voetballend vermogen van Maarten Martens. Ze zijn daar vorig jaar kampioen mee geworden en hebben dus nog steeds een goed team."

Ajax vijzelde het zelfvertrouwen donderdagavond op door Dinamo Zagreb opzij te zetten en zondag hoopt de ploeg die overwinning ook nationaal een vervolg te geven. Of Jol al zijn spelers kan inzetten, is nog even de vraag. ,,Ismail Aissati heeft last van een bilspier en ook Gregory van der Wiel heeft een pijntje. We moeten afwachten hoe het morgen met ze gaat", aldus de trainer vrijdag.

De wedstrijd begint komende zondag om 14.30 uur in Alkmaar.