Menu

Duel tegen PSV van cruciaal belang

Met achttien topfitte spelers reist Ajax zondag af naar Eindhoven voor de topper tegen PSV. Ronald Koeman moet Tomás Galásek nog missen, maar hij kan wel weer een beroep doen op Mauro Rosales. ,,Voor ons is dit een heel belangrijke wedstrijd", is de trainer stellig.

Voor PSV is de ontmoeting minder gewichtig, want de Eindhovense formatie heeft een ruime marge ten opzichte van de Amsterdamse concurrent. Mocht Ajax geen punten halen, dan is de achterstand van Ajax al tien punten. ,,Dat is behoorlijk. Ik zie PSV niet zoveel punten verspelen", gebiedt de eerlijkheid Koeman te zeggen.

,,Ik vond PSV tegen Rosenborg een degelijke ploeg. Ze zijn fysiek sterk en agressief. Beide elftallen zijn heel verschillend. Zij spelen wat opportunistischer dan wij en vullen dat goed in."

Wie zijn rol bij Ajax goed invult, is Hatem Trabelsi. De trainer kan er eigenlijk nog niet over uit. ,,Het is een meevaller dat iemand die zo lang niets heeft gedaan, op deze manier terugkomt. Zijn rentree is belangrijk voor Ajax. Ook in aanvallend opzicht."

Koeman gaf aan dat hij niet veel zal wijzigen ten opzicht van dinsdag. ,,Je wilt natuurlijk naar een vast elftal toewerken, maar dat ligt ook aan de invulling die eraan wordt gegeven. In de eerste helft ging dat goed. Hoewel PSV geen Maccabi is, zal er weinig veranderen. Van der Vaart speelt weer in de spits en dat wil ik voorlopig vasthouden. Het elftal heeft dat nu nodig."

Wie op doel staat, maakte Koeman nog niet bekend. ,,Morgen is er nog één training en dan bepaal ik wie zondag op doel staat. Wie zondag keept, is de eerste keeper voor de rest van het seizoen, want het lijkt me niet goed om dat per wedstrijd te gaan bepalen."