Menu
'Duel tegen Willem II is belangrijk'

'Duel tegen Willem II is belangrijk'

Nog één dag en dan staat Ajax in een goed gevulde Amsterdam ArenA tegenover Willem II. Martin Jol blikte vrijdagmiddag vooruit op het duel dat zaterdag om 18.45 uur begint.

Na een competitieloos weekeinde waarin de spelers veelal op pad waren met hun nationale team ontvangt koploper Ajax het noodlijdende Willem II, dat nog wacht op het eerste competitiepuntje. ,,Het is voor de clubs een enorm voordeel dat de interlands op dinsdag waren", vond Jol, die zijn team zodoende een dag eerder dan voorheen kon voorbereiden op de competitiewedstrijd tegen Willem II.

Het gevaar dat de Amsterdammers al over het weekeinde heenkijken naar het eerste Champions Leagueduel sinds jaren tegen Real Madrid ligt ogenschijnlijk op de loer. ,,Ik heb er de spelers niet naar gevraagd", reageert Jol op de vraag of de Ajacieden al meer bezig zijn met Real Madrid dan met de Tricolores . Zelf heeft Jol nagedacht over de relatie tussen de twee duels, want in het Europese duel moet trainer Martin Jol zijn belangrijke pionnen Jan Vertonghen en Luis Suarez immers wegens een schorsing missen. ,,Ik heb even overwogen om hun eventuele vervangers tegen Willem II te laten spelen. Maar ik doe het niet. Vertonghen en Suarez zijn belangrijke schakels in het team en de wedstrijd tegen Willem II is ook belangrijk. Dan laat ik niet twee van mijn beste spelers weg."

Jol zal Suarez en Vertonghen (geschorst tegen Real Madrid) gewoon opstellen tegen Willem II. Jol zal Suarez en Vertonghen (geschorst tegen Real Madrid) gewoon opstellen tegen Willem II.

Nieuw in de wedstrijdselectie zal zaterdag Teemu Tainio zijn. ,,Hij is veelzijdig", zei Jol over zijn nieuwe aanwinst. ,,Hij kan overal op het middenveld spelen en is krachtig in het duel." Een van de concurrenten van Tainio in de selectie is Rasmus Lindgren. De Zweed is terug van een blessure, maar Jol twijfelt nog over de te bewandelen route voor Lindgren in het laatste traject. ,,Ik weet nog niet of ik hem maandag met de beloften zal laten meespelen of dat ik hem dinsdag gelijk meeneem naar Madrid."

Over dat vraagstuk kan de trainer nog een paar dagen nadenken. Zaterdag wacht eerst Willem II. ,,En morgen is belangrijker dan woensdag", stelt de trainer nadrukkelijk. Ajax moet het nog stellen zonder de langdurig geblesseerde Atouba, Vermeer en Lodeiro. Laatstgenoemde, die tijdens het WK geblesseerd raakte, heeft nog een week of drie tot vier nodig om fit te worden. Ook Mido zal nog niet aansluiten bij de selectie. De Egyptenaar stond woensdag voor het eerst met de groep op het trainingsveld.

Tijdens deze vrijdagse persdag was de teruggekeerde Ajacied doelwit van vele cameraploegen. ,,Hij heeft nog een paar weken nodig om fit te worden", schat Jol in, die werd geconfronteerd met de uitspraak van Mido dat hij een basisplaats ambieert in het team. ,,Als hij alles uit zichzelf haalt, dan is het een goede spits en dan zou hij een basisplaats kunnen verdienen. Zeker in de Nederlandse competitie", reageert Jol. Maar zaterdag heeft hij 'gewoon' de beschikking over Luis Suarez en Mounir El Hamdaoui, de nummers een en vier van de topscorerslijst 2009-2010.

Kom zaterdag naar Ajax - Willem II! De wedstrijd begint om 18.45 uur. Kaarten zijn voor iedereen vrij verkrijgbaar zonder ClubCard-verplichting. Vanaf 16.45 uur is er zaterdag stadionverkoop bij de kassa's aan de Noordzijde van het stadion.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Wat wordt zaterdag de uitslag van Ajax - Willem II ? Voorspel nu de score op toto.nl/ajax en wie weet win jij met je voetbalkennis. Heb je de uitslag goed voorspeld? Dan win je tot 70x je inleg!

Speel mee met TOTO en voorspel de uitslag van Ajax - Willem II!