Menu
'Duels met Utrecht altijd lastig'

'Duels met Utrecht altijd lastig'

Marco van Basten verwacht een lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht. ,,Ze zijn goed in vorm", aldus de coach, die zondag zo goed als zeker niet kan beschikken over Gabri.

Marco van Basten heeft net als Ismaïl Aissati een Utrechtse achtergrond. Marco van Basten heeft net als Ismaïl Aissati een Utrechtse achtergrond.

Gabri liep donderdag tegen Fiorentina een kuitbeenblessure op. Het is nog niet bekend hoe ernstig de blessure is van de Spaanse middenvelder. ,,Er wordt straks nog een foto gemaakt”, aldus Van Basten tijdens de persconferentie. Ook de inzetbaarheid van Dario Cvitanich lijkt onwaarschijnlijk. De Argentijn herstelt van een bovenbeenblessure en is bijna weer fit. Maar de wedstrijd tegen Utrecht komt waarschijnlijk te vroeg. ,,De kans is gering dat hij mee kan doen tegen Utrecht.” Maarten Stekelenburg moest tegen Fiorentina verstek laten gaan omdat hij ziek was. Vrijdag trainde hij ook nog niet mee. Of hij zondag weer kan keepen is onzeker.
Omdat reservedoelman Kenneth Vermeer het uitstekend deed als vervanger van Stekelenburg, lijkt de technische staf met een luxeprobleem te kampen. Ook centraal achterin zijn de keuzemogelijkheden groot nu iedereen weer fit is en in vorm begint te raken. ,,Maar je kunt beter luxeproblemen hebben dan dat je denkt ‘waar halen we het vandaan?’”
Na UEFA Cupzege op HSV in november (0-1) liet Ajax drie dagen later in de ArenA twee punten liggen tegen FC Utrecht (1-1). Aanstaande zondag, weer direct na een Europees succes van Ajax, staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar. Dit keer in Stadion Nieuw Galgenwaard. ,,Wedstrijden uit bij Utrecht zij sowieso lastig”, aldus Van Basten, die zelf is geboren en getogen in de Domstad.
Dario Cvitanich deed een groot gedeelte mee van de training, maar is nog niet helemeel wedstrijdfit. Dario Cvitanich deed een groot gedeelte mee van de training, maar is nog niet helemeel wedstrijdfit.

,,FC Utrecht is de laatste weken in vorm en presteert goed onder Du Chatinier. Wij moeten zorgen dat het zondag meteen goed staat en dat we goed beginnen.” In Utrecht leeft de wedstrijd tegen Ajax altijd enorm, maar daar staat Van Basten niet van te kijken. ,,Voor een heleboel clubs zijn de confrontaties met Ajax beladen en belangrijk zijn. Dat is ook wel weer het mooie en interessante aan Ajax.”
Kenneth Vermeer helpt mee bij het beantworrden van een kijkersvraag van RTV Noord-Holland. Kenneth Vermeer helpt mee bij het beantworrden van een kijkersvraag van RTV Noord-Holland.
Leonardo, tegen Fiorentina de maker van het winnende doelpunt, tijdens een van de partijtjes op de vrijdagtraining. Leonardo, tegen Fiorentina de maker van het winnende doelpunt, tijdens een van de partijtjes op de vrijdagtraining.