Menu
Duitse arbiter bij Ajax - Spartak Moskou

Duitse arbiter bij Ajax - Spartak Moskou

Ajax - Spartak Moskou staat donderdag onder leiding van een Duitse scheidsrechter. De Europese voetbalbond heeft Manuel Gräfe aangewezen om de heenwedstrijd in de achtste finales van de UEFA Europa League te leiden. De Duitser floot nooit eerder een wedstrijd van Ajax.

Gräfe wordt in de Amsterdam ArenA geassisteerd door zijn landgenoten Marukus Haecker en Thorsten Schiffner. Robert Hartmann is vierde official. Peter Sippel en Tobias Welz zijn vijfde en zesde official bij Ajax - Spartak Moskou.

Hoewel de Duitse scheidsrechter nooit eerder een wedstrijd van Ajax floot, heeft hij in het verleden wel ‘Nederlandse’ wedstrijden gefloten. In aanloop naar het WK 2010 floot hij in Duitsland de oefeninterland Nederland - Mexico. Een jaar eerder floot hij Jong Oranje - Jong Spanje. Dit seizoen heeft hij tot dusver vier duels in de Europa League op zijn naam staan. In de vorige ronde was hij scheidsrechter bij Glasgow Rangers - Sporting. In de Bundesliga floot hij vorige maand de topper FC Bayern München - Borussia Dortmund.

Ajax - Spartak Moskou begint donderdag om 21:05 uur. Kaarten zijn voor iedereen verkrijgbaar vanaf 29 euro.

Tekst: Ajax.nl
Foto: ProShots