Menu

Duitse arbitrage bij Ajax - Internazionale

Wolfgang Stark is door de UEFA aangewezen als scheidsrechter bij Ajax - Internazionale, woensdagavond in de Amsterdam ArenA. Het is voor het eerst dat de Duitser een wedstrijd van Ajax fluit.

Stark wordt geassisteerd door zijn landgenoten Jan-Hendrik Salver en Peter Henes, en de vierde official is Manuel Graefe. Opvallend is daarbij dat Stark bij wijze van test een elektronische verbinding heeft met Graefe. Vorige week werd een dergelijke constructie al uitgeprobeerd tijdens enkele wedstrijden in het UEFA-Cuptoernooi en nu is ook de Champions League aan de beurt. Behalve tijdens Ajax-Inter wordt ook bij Bayern München-AC Milan en bij PSV-Olympique Lyonnais geëxperimenteerd met moderne communicatiemiddelen. De vierde man kan de verbinding gebruiken om de scheidsrechter te attenderen op bijvoorbeeld wissels, blessures en overtredingen die de arbiter zijn ontgaan. De official langs de zijlijn zal daarbij nog geen gebruik maken van televisiebeelden en hij zal dus ook niet ingrijpen wanneer twijfels rijzen over buitenspel of de geldigheid van een doelpunt.

In zijn carrière floot de 36-jarige Stark eenmaal eerder een Nederlandse club. Hij leidde in oktober 2001 PSV - Nantes (0-0). Internazionale kent de leidsman wel. Stark was getuige van de 'afslachting' van Internazionale in Milaan door Arsenal, 1-5.

Dit seizoen leidde de Duitser vier Champions Leagueduels:
Liverpool - CSKA Sofia (derde voorronde) 0-1
Chelsea - Anderlecht 1-0
Sparta Praag - Arsenal 0-2
Rosenborg - Real Madrid 0-2