Menu
Duizelig draaien in vierkantjes

Duizelig draaien in vierkantjes

De dag na de gewonnen bekerwedstrijd tegen MVV (5-0) werd er donderdagmiddag door de spelers van Ajax getraind. De basiself, onder wie man of the match Florian Jozefzoon, trainde binnen. Aan het einde van de middag kwamen ze nog even naar buiten om hun collega’s aan het werk te zien.

Doordat Martin Jol een aantal spelers rust had gegeven tegen MVV, waren de ‘reserves’ donderdagmiddag in vele gevallen vertrouwde gezichten op het veld. Rasmus Lindgren, Eyong Enoh, Toby Alderweireld, Vurnon Anita en ook de tegen MVV geschorste Luis Suarez trainden samen met de invallers. MVV was snel vergeten; de topper tegen FC Twente volgt immers al snel.

Man of the match Jozefzoon keek vanaf de zijkant toe. Man of the match Jozefzoon keek vanaf de zijkant toe.

De oefenstof was gevarieerd tijdens de late training. Zo werd er in verschillende varianten op doel afgewerkt en werd de behendigheid van de Ajacieden getoetst. Bij de rondoachtige oefening, bestaande uit twee vierkanten met in iedere ruimte een speler in het midden, was het de kunst om de speler met het hesje ‘duizelig’ te draaien. Het vergde creativiteit, oplettendheid en slimheid van de spelers die de bal zo vaak mogelijk rond moesten laten gaan. Dan klonk het weer ‘rustig!’, dan weer ‘snel!’ en even later was ‘simpel houden!’ het codewoord. Een ding was zeker; de speler met het hesje wilde er zo snel mogelijk weer vanaf. Zeker toen het opzwepend ‘draai ze duizelig!’ over het trainingsveld schalde. Een betere motivatie om de bal af te pakken was er niet, zo bleek uit de gretigheid van de mannen in het midden.

Vrijdag is de laatste oefensessie op weg naar de competitietopper tegen FC Twente. Zaterdagavond neemt Ajax het in Enschede op tegen de regerend landskampioen. Enkele dagen later (dinsdag) wacht het belangrijke treffen met AC Milan in de Champions League. Het zijn, kortom, dagen om duizelig van te raken. Al is het uiteraard de kunst om dat juist niet te worden. Na de duizelingwekkende oefening van donderdag lijken de Ajacieden klaar voor de prachtige wedstrijden die ze te wachten staan.

Tekst en foto: Ajax.nl

Suarez is blij dat hij het vierkant kan verlaten en zijn hesje kan inleveren. Suarez is blij dat hij het vierkant kan verlaten en zijn hesje kan inleveren.
Jol beleefde geregeld plezier aan de gretige Ajacieden tijdens de oefeningen. Jol beleefde geregeld plezier aan de gretige Ajacieden tijdens de oefeningen.