Menu
Duizenden fans huldigen Ajax

Duizenden fans huldigen Ajax

Ajax werd maandag op het Museumplein gehuldigd voor de winst in de KNVB Beker. Duizenden supporters trotseerden de natte weersomstandigheden om de kersverse bekerwinnaar toe te juichen. Bekijk hier het fotoverslag.

Jaap Stam was als aanvoerder de eerste Ajacied die het podium betrad. Precies om 19.07 uur verscheen hij met de beker ten tonele. Jaap Stam was als aanvoerder de eerste Ajacied die het podium betrad. Precies om 19.07 uur verscheen hij met de beker ten tonele.
Edgar Davids werd als maker van de beslissende penalty uitbundig toegejuicht door het Amsterdamse publiek. Edgar Davids werd als maker van de beslissende penalty uitbundig toegejuicht door het Amsterdamse publiek.
De Ajacieden deinden maandag mee op de muziek. Twee uur voor de huldiging stonden de spelers nog in de regen op het trainingsveld. De Ajacieden deinden maandag mee op de muziek. Twee uur voor de huldiging stonden de spelers nog in de regen op het trainingsveld.
De Amsterdamse burgemeester Job Cohen sprak lovende woorden over de Ajax-selectie. ,,Wat was het spannend", vatte hij de bekerfinale samen. ,,En wat zijn we trots dat Ajax gewonnen heeft." De Amsterdamse burgemeester Job Cohen sprak lovende woorden over de Ajax-selectie. ,,Wat was het spannend", vatte hij de bekerfinale samen. ,,En wat zijn we trots dat Ajax gewonnen heeft."
Henk ten Cate bedankte nog maar eens het Ajax-publiek. ,,We hebben gisteren nooit met tien man gespeeld", zei de trainer. ,,Ook niet toen Gabri uit het veld werd gestuurd. Dankzij jullie bleef het gewoon elf tegen elf!" Henk ten Cate bedankte nog maar eens het Ajax-publiek. ,,We hebben gisteren nooit met tien man gespeeld", zei de trainer. ,,Ook niet toen Gabri uit het veld werd gestuurd. Dankzij jullie bleef het gewoon elf tegen elf!"
Alles draaide zondag en maandag maar om één ding: de KNVB Beker. De cup ging natuurlijk mee naar het Museumplein. Alles draaide zondag en maandag maar om één ding: de KNVB Beker. De cup ging natuurlijk mee naar het Museumplein.
Henk ten Cate kreeg een warm onthaal van de Ajax-fans toen hij de beker in de lucht hield. Henk ten Cate kreeg een warm onthaal van de Ajax-fans toen hij de beker in de lucht hield.
De huldiging werd aan elkaar gezongen door diverse Amsterdamse artiesten. De huldiging werd aan elkaar gezongen door diverse Amsterdamse artiesten.
Voor Fred Grim was het voorlopig zijn laatste huldiging in Amsterdam. De huidige keeperstrainer van Ajax gaat volgend seizoen als assistent-coach aan de slag bij Sparta. Voor Fred Grim was het voorlopig zijn laatste huldiging in Amsterdam. De huidige keeperstrainer van Ajax gaat volgend seizoen als assistent-coach aan de slag bij Sparta.
Wesley Sneijder moest van de speaker beloven dat hij nog minstens een seizoen bij Ajax blijft voetballen. Wesley Sneijder moest van de speaker beloven dat hij nog minstens een seizoen bij Ajax blijft voetballen.
Huntelaar hield de beker stevig vast. In de Kuip maakte hij zondagavond de belangrijke gelijkmaker. Ook was hij trefzeker in de penaltyreeks. Huntelaar hield de beker stevig vast. In de Kuip maakte hij zondagavond de belangrijke gelijkmaker. Ook was hij trefzeker in de penaltyreeks.
Gabri werd in de finale tegen AZ van het veld gestuurd. Het Ajax-publiek nam het de Spanjaard maandag totaal niet kwalijk. Gabri werd in de finale tegen AZ van het veld gestuurd. Het Ajax-publiek nam het de Spanjaard maandag totaal niet kwalijk.
Ook Leonardo was van de partij. Speciaal voor de bekerfinale keerde de geblesseerde Braziliaan eerder terug uit zijn vaderland. Ook Leonardo was van de partij. Speciaal voor de bekerfinale keerde de geblesseerde Braziliaan eerder terug uit zijn vaderland.
John Heitinga was door alle rook nauwelijks meer zichtbaar voor het publiek. John Heitinga was door alle rook nauwelijks meer zichtbaar voor het publiek.
Zo zag de selectie het Museumplein vanaf het podium. Zo zag de selectie het Museumplein vanaf het podium.