Menu
Duizenden kaarten omgewisseld

Duizenden kaarten omgewisseld

Werder Bremen - Ajax is al weken uitverkocht. Geen kaartje meer te krijgen. Woensdagmiddag meldden 2.500 Ajax-supporters zich desondanks toch bij de stadionkassa's. Met succes.

Omwisselen is de enige remedie om het UEFA Cuptreffen in het Weser Stadion bij te kunnen wonen. Omstreeks 16.15 uur lijkt het spitsuur in de groenwitte cabine met het opschrift ‘Werder Tickets’. Op dit stukje Bremen is de voertaal Nederlands in plaats van Duits. Ajax-stewards en de Duitse Polizei houden een preventief oogje in het zeil.
De procedure is helder. De Ajacieden die zich aan de kassa’s melden, komen hun in Nederland gekochte kaarten omruilen.
In de voorverkoop hebben de Ajax-supporters onder meer via de verkooppunten van Ticketbox of ‘gewoon’ aan de supportersbalie in de ArenA een omwisselbiljet aangeschaft. Op vertoon van legitimatie wordt het omruilbiljet ingeruild voor een volwaardig toegangsbewijs. Alles om de naderende wedstrijd zo veilig mogelijk te laten verlopen. Aan het einde van de middag zijn de meeste Ajacieden voorzien van een ticket. De Ajacieden op het veld hoeven zich vanavond niet alleen te voelen. Werder Bremen - Ajax begint vanavond om 20.30 uur. Met 2.500 Ajacieden op de tribune.