Menu

'Duizendguldengoal wekt GAK uit grote droom'

De Grazer pers stond versteld van de prestatie van het elftal van de plaatselijke AK tegen het topteam van Ajax. GAK speelde de beste wedstrijd die iemand zich kon herinneren en een wonder lag voor het grijpen. Maar de vrije trap van Sneijder zorgde dat het toch Ajax is dat een betere uitgangspositie heeft.

Dat Ajax een waanzinnig hoog tempo kan spelen, ja dat wisten ze wel. Maar dat GAK dat ook kon, daar stonden de fans zelf maar ook de journalisten versteld van.Ze vonden het zelfs sensationeel. In de 'wedstrijd aller wedstrijden' kwam echter niet (jammergenoeg vond de Oostenrijkse pers uiteraard) de 'overwinning aller overwinningen'.
De krant Kleine Zeitung schrijft dat de kans om voor het eerst in het bestaan Champions League te halen, leeft bij GAK. "Uitgeschakeld zijn ze nog niet", aldus deze krant. ,,Want daarvoor hebben ze gisteravond bewezen veel hartstocht en technisch kunnen in de ploeg te hebben."

De Kronen Zeitung is ietwat anders van toon. De voetbaljournalist van dat dagblad schrijft dat de vrijetrapgoal van Sneijder GAK uit de droom heeft gehaald. Het zullen in Amsterdam 90 zware minuten worden, verwacht de krant, die verder ook lovend is over de prestatie van GAK. De kans op CL is ondanks het fantastische resultaat in de thuiswedstrijd erg klein.