Menu
DVD 'De Ajax Historie' gepresenteerd

DVD 'De Ajax Historie' gepresenteerd

In de perskamer van de Amsterdam ArenA werd voorafgaand aan de wedstrijd Ajax - Vitesse een unieke DVD gepresenteerd. 'De Ajax Historie' is de eerste in een serie van vier DVD's die Ajax samen met Warner Home Video uitbrengt.

Behalve De Ajax Historie volgen dit jaar op DVD: 1995! (het seizoen dat Ajax UEFA Champions Leaguewinnaar, landskampioen en wereldkampioen voor clubteams werd), De Gouden Jaren ('70) en de 100 mooiste Ajax goals. Het geheel zal aan het einde van dit jaar worden samengebracht in een bijzondere giftbox.

Ruud Lamers, managing director Warner Home Video Benelux, en Maarten Fontein, algemeen directeur van Ajax, overhandigden woensdagavond de eerste exemplaren aan drie oud-Ajacieden die gezamenlijk verantwoordelijk waren voor vele mooie jaren in de geschiedenis van de Amsterdamse club: Bob Haarms, Dick Schoenaker en Sjaak Swart. Trots ontvingen deze Ajax-iconen hun exemplaar en genoten van een voorproefje dat in de perskamer werd getoond.

Alle DVD's bevatten veel exclusief beeldmateriaal. Van unieke historische beelden uit de gouden jaren '30 en '70 tot en met de bijzondere successen in de jaren '90, inclusief het winnen van de UEFA Champions League en de Wereld Beker.

Tussen de beelden van historische thuis- en uitwedstrijden van Ajax, wordt (via het keuzemenu) uitgebreid stilgestaan bij het spel van topvoetballers die Ajax wereldfaam hebben bezorgd, onder wie Johan Cruijff en Dennis Bergkamp. Spelers die hun carrière bij Ajax zijn begonnen en vervolgens uitgroeiden tot succesvolle internationals.

Ajax' algemeen directeur Maarten Fontein: ,,Ajax is een club die over de hele wereld bekendheid geniet. Wij zijn daarom ook heel blij met deze samenwerking met Warner Home Video, die als grote internationale videodistributeur kan zorgdragen voor een optimale distributie van onze DVD's."

Warner Home Video Benelux' algemeen directeur Ruud Lamers: ,,Warner Home Video is bijzonder verheugd met deze overeenkomst. De naam Ajax is immers synoniem aan sportieve topprestaties en alles wat daarbij hoort. Zowel de naam van Ajax als die van vele spelers uit het verleden en heden zijn wereldbegrippen. Allemaal zaken die heel goed bij onze organisatie passen."

De DVD De Ajax Historie is vanaf 26 april verkrijgbaar.