Menu

DWV figureert op eigen feestje

Figureren op het eigen feestje. Het is vele amateurvoetballers al overkomen en woensdagavond was het de beurt aan DWV uit Amsterdam-Noord. Ajax kwam op de 90ste verjaardag langs, zag en ging met een 0-13 overwinning direct na de wedstrijd van sportpark Elzenhage af. Met zes doelpunten was Richard Knopper de hoofdrolspeler op het jubileumfeest van de noordelingen uit de hoofdstad.

Bomvol was het niet op het sportpark van DWV. Ongeveer zevenhonderd man waren afgekomen op het duel ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van de eersteklasser. Zij konden in het eerste kwartier al vier keer de handen heffen.

Niet voor de thuisploeg uiteraard, wel voor Ajax dat met vele bekende gezichten was gekomen. Na een vrije trap van Rafael van der Vaart opende Yakubu met een fraaie kopbal de score in de zesde minuut. Richard Knopper tekende vijf minuten later voor de 0-2 en Tomás Galásek was na een aantal keren prijsschieten op doelman Harry van Stappershoef wel succesvol (0-3).

Nadat Richard Knopper de bal via zijn kin voor zijn voeten kreeg was ook het vierde doelpunt snel gemaakt. Gerzon Klinker, verreweg de beste man bij DWV, zag na een kwartier spelen Joey Didulica in het midden van zijn doel staan. De nummer 8 van de thuisploeg aarzelde nauwelijks en haalde fel uit. Maar de Australische doelman was geenszins van plan om DWV tijdens hun jubileum ook cadeautjes in de vorm van doelpunten te geven. Met een fraaie duik sloeg hij de bal corner.

Maar Knopper, afgelopen week nog stagiair bij Sunderland in Engeland, liet zien dat hij ook in de punt van de aanval een flinke bijdrage kan leveren aan het doelpuntentotaal. Na een snelle aanval zorgde hij voor 0-5. Voor een van de toeschouwers een goede reden om bloot het veld op te rennen en de bal weg te schieten richting de verbijsterde Ajacieden.

Daarna bleef het veertien minuten rustig voor het doel van Van Stappershoef. Pas in de 39e minuut hoefde de doelman de gang naar het net weer te maken. Een snelle aanval via Galasek en Van der Meyde eindigde voor de voeten van Knopper die er een mooi vervolg aan gaf, 0-6.

De honger van de Rijswijker was nog niet gestild. Van der Meyde gaf weer aan en drie minuten voor rust schoot Knopper zijn vijfde van de avond binnen, 0-7.

,,Een geluk dat het scorebord niet verder kan dan negen?, liet een DWV?er in de rust weten. Maar notatie of niet, Knopper schoot nummer acht direct na de hervatting binnen. Bij Ajax was Cristian Chivu vervangen door Ruud Kras en kort na rust ging ook Rafael van der Vaart ? die er bijna in slaagde zijn eerste doelpunt na de blessureperiode te maken ? naar de kant. Michael Krohn-Dehli was zijn vervanger.

Ondertussen ergerden de DWV?ers zich een beetje aan hun ploeggenoot Karim Zahi. ´Je hoeft nu niets te bewijzen hoor Karim, kom op nou?, riepen ze hun makker verontwaardigd toe toen hij technische staaltjes voetbal probeerde te etaleren in het eigen strafschopgebied.

Dat probeerde Klinker ook. De ster van de thuisploeg liep van voor naar achteren en van links naar rechts. Maar dat ging in de 61e minuut mis. Hij verloor de bal aan Van der Meyde die de 0-9 en tien minuten later de 0-10 op zijn naam liet schrijven. Keeper Erwin van de Heuvel, die heel veel tegen wist te houden in de tweede helft, maakte zich daar nog kwaad over. De grensrechter zou een buitenspelsituatie over het hoofd gezien hebben.

Nog was het leed voor de jubilaris niet over. Michael Krohn-Dehli schoot acht minuten voor tijd Ajax? elfde binnen. Toen leek DWV de hatelijke nul van het bord te vegen, maar Dennis Compier miste het doel op een haar na.

Didulica maakte het duel nog leuk, want hij kwam vanuit zijn doel om de door Van der Meyde verdiende penalty te verzilveren. Voor de Australiër een koud kunstje om zijn collega de verkeerde kant uit te sturen, 0-12. Het slotwoord was aan Van der Meyde. Nauwelijks waarneembaar moe van de vliegreis en de eventuele jetlag schoot hij de laatste goal van de avond binnen, 0-13.