Menu
Ebecilio: 'Het kan snel gaan'

Ebecilio: 'Het kan snel gaan'

Lorenzo Ebecilio kan zondag tegen NEC alweer zijn twintigste officiële wedstrijd voor Ajax spelen. De vrucht van de eigen jeugdopleiding kwam na de trainerswissel Jol - De Boer direct in beeld bij het eerste elftal en verdween daar niet meer uit. ,,Ik ben er altijd van overtuigd geweest dat ik het zou halen.”

Ebecilio is een van de spelers die de afgelopen maanden door de fanatieke spelers van FIFA 11 en Pro Evolution Soccer ‘gemaakt’ is. Omdat de vleugelspeler van Ajax aan het begin van dit seizoen nog niet bij de selectie hoorde, ontbreekt hij in de populaire voetbalgames. Hij hoort het met een lach aan. ,,Dan hebben ze aardig wat moet updaten met alle debutanten dit seizoen.”

Het debuut van Ebecilio liep eind 2010 vrijwel parallel met het debuut van Frank de Boer. In zijn tweede officiële wedstrijd als hoofdcoach stelde De Boer zijn voormalig pupil van de A1 direct op. De jeugdinternational verdween vervolgens vrijwel niet meer uit de Ajax-aanval. ,,Dat het zo zou lopen had ik aan het begin van het seizoen niet verwacht. Ook in de winterstop nog niet trouwens. Maar zo snel kan het dus uiteindelijk gaan. De trainer ziet het in me zitten en daar ben ik natuurlijk erg blij mee.”

,,De trainer ziet het in me zitten en daar ben ik natuurlijk erg blij mee." ,,De trainer ziet het in me zitten en daar ben ik natuurlijk erg blij mee."

Ebecilio vervolgt: ,,Het is mooi dat ik nu kan spelen waar ik altijd heb spelen: in Ajax 1. Ik ben er altijd van overtuigd geweest dat ik het zou halen. Maar nog belangrijker: ik heb altijd in mezelf geloofd. Elke keer dat ik de ArenA zag wist ik dat ik daar uiteindelijk wilde gaan spelen. Het werkt altijd heel motiverend dat je vanaf de Toekomst het stadion in de verte kan zien. Dan weet je waar je het als jeugdspeler allemaal voor doet.”

De ArenA is inmiddels vertrouwde grond voor Ebecilio. ,,Het afgelopen halfjaar heb ik in dat stadion al heel wat mooie momenten meegemaakt. Mijn eerste goal, mijn uitverkiezing tot Man van de Wedstrijd en de Europese wedstrijden met Ajax.”

Met name bij jonge supporters is de 19-jarige Ebecilio populair, zo heeft hij inmiddels gemerkt. Zo werd hij onlangs door de leden van Ajax Jonge Schare verkozen tot hun nieuwe ambassadeur, de supportersclub voor supporters van 13 tot en met 17 jaar. ,,Als ik nu wel eens bij voetballende vrienden op het pleintje ga kijken, merk ik dat kinderen me herkennen. ‘Dat is Ebecilio’, hoor je ze dan tegen elkaar zeggen. Dan zie je ze overleggen of ik het wel echt ben. Meestal help ik ze dan snel aan het verlossende antwoord.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst