Menu
Ebecilio legt de lat altijd hoog

Ebecilio legt de lat altijd hoog

Lorenzo Ebecilio zette vrijdag in het bijzijn van algemeen directeur Rik van den Boog, financieel directeur Jeroen Slop en zijn familie een handtekening onder een nieuw en verbeterd contract.

Lorenzo Ebecilio werd vrijdagmiddag omringd door zijn ouders, twee zusjes (zeven en drie jaar) en zijn oom. Op deze speciale dag tekende hij zijn tweede Ajax-contract. In maart 2008 tekende de negentienjarige buitenspeler zijn eerste overeenkomst. Met een jeugdcontract op zak speelde hij onder hoofdtrainer Frank de Boer in de A1. ,,Uit dat contract bleek vertrouwen in mij; het gaf mij ook een heel goed gevoel’’, vertelt Ebecilio na de ondertekening. ,,Maar dat geldt ook voor dit contract. Ook hier voel ik het vertrouwen.’’ Klein verschil: Ebecilio behoort nu tot de ‘grote jongens’ van het eerste elftal.

De Boer was zo onder de indruk van de kwaliteiten van Ebecilio, dat hij de speler bij zijn aanstelling als interim-trainer van Ajax 1 meteen bij het eerste elftal haalde. In de uitwedstrijd tegen Vitesse maakte hij zijn debuut. Ebecilio kreeg direct het vertrouwen van De Boer en startte in de basis. Hoewel de vleugelspeler amper een halfjaar in het eerste elftal van Ajax speelt, is hij sinds de wedstrijd in Gelredome niet meer weg te denken. Tegen Excelsior afgelopen zondag was hij de gevierde man met twee doelpunten.

,,Het is de afgelopen tijd zo snel gegaan. Je hebt weinig tijd om het te beseffen.'' ,,Het is de afgelopen tijd zo snel gegaan. Je hebt weinig tijd om het te beseffen.''

,,Het is de afgelopen tijd zo snel gegaan. Je hebt weinig tijd om het te beseffen, om het tot je door te laten dringen.’’ Nu Ebecilio zijn plekje in het elftal heeft afgedwongen, hoopt hij deze niet snel meer af te geven. ,,Door wilskracht ben ik zo ver gekomen. Die positie in de ploeg blijft nu ook van mij’’, zegt hij met een glimlach. Met de nieuwe verbintenis heeft Ebecilio genoeg tijd om zich verder te ontwikkelen tot een topspeler. ,,Ik leg de lat altijd heel hoog. Ik wil zoveel dingen behalen, zoals Champions League spelen, prijzen pakken. Ik wil mij verder ontwikkelen en er iedere wedstrijd staan.’’

De Boer is blij dat Ebecilio zijn contract heeft verlengd bij Ajax. ,,Het is goed voor ons dat hij heeft bijgetekend. Lorenzo heeft op deze leeftijd al laten zien van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor het eerste elftal. Hij heeft zich snel aangepast aan het niveau van de trainingen en de wedstrijden. Hij is snel, heeft veel dreiging en hij is tweebenig. We kunnen hem zeker goed gebruiken. De komende jaren kan hij zich verder ontwikkelen. Denk aan rustiger aan de bal worden en gedoseerd zijn met individuele acties, waardoor hij een nog hoger rendement kan halen."

Foto's en tekst: Ajax.nl

Lorenzo Ebecilio tekent in het bijzijn van zijn familieleden het nieuwe contract. Lorenzo Ebecilio tekent in het bijzijn van zijn familieleden het nieuwe contract.
Rik van den Boog feliciteert Ebecilio. Rik van den Boog feliciteert Ebecilio.