Menu
Ebel nieuw in Ajax-familie

Ebel nieuw in Ajax-familie

Ajax gaat samenwerken met het exclusieve Zwitserse horlogemerk Ebel. Ajax’ interim-algemeen directeur Henri van der Aat en Loek Oprinsen van Ebel plaatsten vandaag in de ArenA hun handtekeningen onder de verbintenis.

Ajax' interim-algemeen directeur Henri van der Aat en managing director Northern-Europe Loek Oprinsen (rechts) van Ebel bekrachtigen de samenwerking met het zetten van handtekeningen. Ajax' interim-algemeen directeur Henri van der Aat en managing director Northern-Europe Loek Oprinsen (rechts) van Ebel bekrachtigen de samenwerking met het zetten van handtekeningen.

Na uiterst succesvolle sponsorships in de golf- en tenniswereld, veroverde Ebel afgelopen jaar ook een plek in het topvoetbal. In 2007 was Arsenal FC de eerste club die in zee ging met het gerenommeerde Zwitserse merk. Ebel deed daarmee als eerste luxe horlogemerk zijn intrede in voetbal. Inmiddels werkt Ebel ook samen met FC Bayern München. Ajax is de derde club waarmee een exclusieve samenwerking voor de langetermijn wordt aangegaan.

Om de samenwerking op fraaie wijze tot uitdrukking te brengen, werken Ebel en Ajax aan een horloge dat eind 2008 in een gelimiteerde oplage verkrijgbaar zal zijn. Het luxe sieraad is discreet voorzien van een Ajax-insigne en wordt geleverd in een luxe box.

,,De introductie van Ebel in de Ajax-familie heeft voordelen voor beide partijen’’, vertelt Van der Aat. ,,We kunnen ons allebei profileren op nieuwe gebieden. Ajax zet hiermee weer een goede stap voorwaarts.’’

,,Profvoetbal in de 21ste eeuw is meer dan alleen big business’’, sluit Ebel’ managing director Oprinsen zich aan bij de woorden van Van der Aat. Ebel hoopt het komende jaar met nog vijf Europese topclubs samen te gaan werken. Het totaal aantal ‘Ebel-clubs’ komt daarmee dan op acht. ,,Het profiel van de fan is in de loop der tijden veranderd. In dezelfde periode zijn luxe artikelen betaalbaarder geworden. Eigenlijk was het een kwestie van tijd voordat het topvoetbal en luxe goederen samen zouden komen.’’

Klik hier om naar de website van Ebel te gaan >>

Namens Ajax was ook Marcus Keane (links) nauw betrokken bij de onderhandelingen. De manager commerciële zaken & marketing was ook bij de contractondertekening present. Namens Ajax was ook Marcus Keane (links) nauw betrokken bij de onderhandelingen. De manager commerciële zaken & marketing was ook bij de contractondertekening present.