Menu
Edgar Manucharyan ondertekent driejarig contract met Ajax

Edgar Manucharyan ondertekent driejarig contract met Ajax

Ajax heeft vandaag met Pyunik FC overeenstemming bereikt over de overgang van Edgar Manucharyan. De Armeense aanvaller ondertekende een driejarig contract bij de Amsterdamse club. Dit contract zal ingaan op 1 juli 2005.

Manucharyan liep in december 2004 stage in Amsterdam. De aanvaller speelde op 14 december mee in het vriendschappelijke duel tegen FC Barcelona. In die wedstrijd viel de Armeniër na veertien minuten uit met een zware voetblessure, waardoor de stage moest worden beëindigd.

Manucharyan (18), die uitkomt voor de Armeense kampioen Pyunik FC en voor het Armeense nationale elftal, bleef in Amsterdam om te revalideren en is ondertussen hersteld van die blessure. Manucharyan zal zich in juli 2005 voegen bij de selectie wanneer Ajax begint met de voorbereiding op seizoen 2005-2006.

,,Ik wil allereerst de artsen en de technische staf van Ajax ontzettend bedanken voor alle hulp die ik van ze gekregen heb", verklaarde Manucharyan direct nadat hij zijn handtekening onder de driejarige verbintenis zette. ,,Daarnaast kan ik het goed vinden met de trainers en mijn medespelers, waardoor ik me eigenlijk al een beetje thuis voel bij Ajax. Ook ben ik erg goed opgevangen door een familie hier, waardoor ik al aan Nederland ben gewend. Vooral hen wil ook bedanken voor alles wat ze voor me gedaan hebben. Doordat ik zo goed ben opgevangen, heb ik me vanaf het begin thuis gevoeld."

Ondanks de wat hobbelige start van de Armeniër bij Ajax, heeft hij er altijd op vertrouwd dat hij hier een contract zou tekenen. ,,Als ik geen hoop had gehad dat ik hier mocht blijven, had ik het niet gedaan. Ik had voldoende zelfvertrouwen en het vertrouwen van de trainers en de scouts van Ajax die mij tijdens mijn herstel hebben gevolgd. Daarom heb ik nooit getwijfeld aan het feit dat ik van waarde kan zijn voor de club.''

Zijn verbintenis met Ajax is een enorme opluchting voor de aanvaller. ,,Vanaf toen ik een klein jongetje was heb ik Ajax altijd gevolgd. Ik zal de finale in 1995 van de Champions League nooi vergeten. Ajax bewees dat je met mooi voetbal hard en defensief voetbal kunt overwinnen. Vanaf toen ben ik de club nog intensiever gaan volgen. Dat ik nu bij Ajax teken, is een droom. Ik hoop wat extra's te kunnen brengen."