Menu
Eemhof treurt mee om mager puntje

Eemhof treurt mee om mager puntje

Honderden fans van Ajax leefden in Center Parcs De Eemhof mee met hun club. In de grote activiteitentent stroomden de deelnemers aan het Ajax Fanweekend ruim voor de aftrap van Ajax - sc Heerenveen binnen. Allemaal hoopvol op een goede afloop van de één-na-laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Maar na het laatste fluitsignaal was de stemming omgeslagen en liep de tent snel leeg. Teleurgesteld dropen de fans af na het 1-1-gelijkspel.

Voor de grote rode circustent stonden tal van activiteiten opgesteld, waar de net gearriveerde kinderen met honderden tegelijk gretig gebruik van maakten. Op die manier konden ze de wedstrijdspanning aardig van zich af springen.

Oud-Ajacied Arno Splinter beschouwde het duel voor en eindelijk was het 20:00 uur en kon de wedstrijd beginnen. De jeugd drong zich op de houten planken in de tent naar voren. Zo leek het net of ze ook in de ArenA waren. Gedrukt tegen het hek volgden ze elke stap van hun helden op het gras van de ArenA.

In de eerste helft kon de vreugde niet op met als explosief hoogtepunt natuurlijk het doelpunt van Viktor Fischer in de 26e minuut. Daarna bleef iedereen gespannen kijken naar het schouwspel dat zich op 44 kilometer afstand voltrok. Maar van afstand was eigenlijk nauwelijks sprake. De fans in de Eemhof voelden zich één met de fans in het stadion. Ze joelden, schreeuwden en baalden bij negatief uitpakkende beslissingen van scheidsrechter Gözübüyük opzichtig.

De spanning neemt toe bij dit trio. De spanning neemt toe bij dit trio.

In de rust verraste Lucky de fans met een bezoekje en als de mascotte van Ajax niet onder begeleiding was weggehaald, had hij er diep in de tweede helft nog gestaan; zo druk was het voor het fotomomentje.

Wat in de tweede helft opviel, was - na de gedeelde smart bij het tegendoelpunt van Finnbogason - het gejuich dat losbarstte toen De Boer Ryan Babel in het veld bracht. Toen in de 72ste minuut Niklas Moisander tegen de paal kopte, draaide een jonge fan een door frustratie gevoede pirouette. Het zou niet zijn laatste zijn. Want ook toen de scheidsrechter vier minuten voor tijd opnieuw geen strafschop gaf - nadat iedereen in de tent toch hands gezien dacht te hebben - baalde iedereen stevig. Ietsje daarvoor oogstte Jasper Cillessen nog een luid applaus voor het keren van de inzet van El Ghanassy. Maar de hoofden bogen na de ruim vier minuten blessuretijd diep en binnen een minuut was de tent leeggestroomd.

DJ Henri probeerde de fans nog op te beuren. 'Jongens, niets aan de hand! Blijf positief denken. Het komt allemaal goed.' Maar het hield de mensen niet in zijn buurt. De kinderen gingen naar bed en hoopten vooral één ding. Dat de Ajacieden zaterdagmiddag evengoed met een goed humeur naar De Eemhof zullen komen. Want, zo verwoordde een klein meisje in Ajax-shirt: 'Ik wil natuurlijk niet met een boze keeper op de foto'.

Tekst: Ajax.nl/Monique Janse
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees

In het doel van AEGON werd goed gemikt. In het doel van AEGON werd goed gemikt.
De wedstrijdspanning kon voor de wedstrijd uit de benen worden gespeeld. De wedstrijdspanning kon voor de wedstrijd uit de benen worden gespeeld.
Arno Splinter beschouwt Ajax - sc Heerenveen voor. Arno Splinter beschouwt Ajax - sc Heerenveen voor.
Deze fan van Siem de Jong had op een doelpunt van zijn held gehoopt. Deze fan van Siem de Jong had op een doelpunt van zijn held gehoopt.
In de rust kwam Lucky ook nog langs op de Eemhof. In de rust kwam Lucky ook nog langs op de Eemhof.