Menu

Eén Ajacied in olympische selectie

Doelman Maarten Stekelenburg verdedigt de eer van Ajax in de selectie van het olympisch voetbalelftal. Coach Wim Koevermans riep hem als enige van zijn club op voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland, vrijdagavond in Nijmegen.

Rafael van der Vaart is opgeroepen voor het Nederlands Elftal, verdediger John Heitinga is nog niet hersteld van een blessure. Dat geldt overigens ook voor Glenn Loovens van Feyenoord en Ruud Knol van Vitesse, die evenmin zijn geselecteerd.

Frank Demouge (NEC) keert daarentegen terug. Hij miste twee weken geleden een trainingsstage wegens een teenblessure. Hij is een van de twee NEC-spelers voor het duel dat in het Nijmeegse stadion de Goffert wordt afgewerkt. Youssouf Hersi, gehuurd van Ajax, is de andere vertegenwoordiger van NEC.

Om het EK 2004 te bereiken, dient het olympisch elftal in de groep bij de eerste twee te eindigen. De groepswinnaars spelen in 2003 beslissingswedstrijden (uit en thuis) tegen de nummers twee. Acht teams gaan door naar de EK-eindronde, die in 2004 in een van de deelnemende landen wordt gespeeld. De eerste drie van het EK plaatsen zich vervolgens weer voor de Olympische Spelen, later dat jaar in Athene.

De volledige selectie: Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax) en Gino Coutinho (PSV). Verdediging: Jürgen Colin (NAC), Melvin Fleur (RBC Roosendaal), Civard Sprockel (Feyenoord), Michael Dingsdag (Vitesse), Alje Schut (FC Utrecht) en David Mendes da Silva (Sparta). Middenveld: Jordi Hoogstrate (FC Groningen), Theo Janssen (Vitesse), Rogier Molhoek (RKC Waalwijk), Nicky Hofs (Vitesse) en Youssouf Hersi (NEC). Aanval: Robin van Persie (Feyenoord), Frank Demouge (NEC), Romano Denneboom (Heerenveen), Arjen Robben (PSV) en Riga Mustapha (Vitesse).

Bron: ANP