Menu
Een bank op het trainingsveld

Een bank op het trainingsveld

De door blessures uitgedunde Ajax-selectie maakt zich op voor de eerste ontmoeting met Dinamo Zagreb, donderdag in het Maksimir Stadion. Tijdens de laatste training op eigen grond, woensdag reizen de Ajacieden naar Kroatië, werden de puntjes op de i gezet.

De veldspelers werkten uiteenlopende partijvormen en afrondoefeningen af. Keeperstrainer Carlo L’Ami schotelde Maarten Stekelenburg en Dennis Gentenaar opvallende trainingsstof voor. Bij een oefening werd zelfs een houten bank gebruikt. In deze oefenvorm begonnen de doelverdedigers hun redding met een sprongetje vanaf het opmerkelijke hulpstuk. Vervolgens werd positie gekozen en moesten inzetten van L’Ami uit de doelmond worden gered.
Van de relatieve rust en ontspannenheid die rond de dinsdagtraining hing, zal donderdag geen sprake zijn. De afdeling kaartverkoop van Dinamo Zagreb bracht binnen twee uur tijd alle 40.000 kaarten voor het treffen met Ajax aan de man. ,,Alle Europese duels in Zuid-Europa zijn heksenketels’’, weet keeper Stekelenburg inmiddels uit ervaring.

Voor Leonardo (links) en Jurgen Colin bleef de training beperkt tot loopoefeningen. Leonardo herstelt van een kruisbandblessure, Colin heeft rugklachten. Voor Leonardo (links) en Jurgen Colin bleef de training beperkt tot loopoefeningen. Leonardo herstelt van een kruisbandblessure, Colin heeft rugklachten.

Nog geen week terug zag de Ajacied zijn collega-internationals van Oranje aan het werk in de heksenketel van Tirana. Stekelenburg: ,,Tegen die invloeden moet je je wapenen. In Zagreb wordt het zeker niet makkelijk. Ik schat Dinamo als tegenstander ook hoger in dan Slavia Praag. Als ik donderdag tegentreffers kan voorkomen, en we maken er zelf een, zijn we goed bezig. Ik ben er in elk geval klaar voor, voel me goed. De sfeer is ook prima, dus daar kan het niet aan liggen.’’

In de laatste competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo etaleerde ‘Steek’ zijn glansvorm. De Ajacied behoedde zijn ploeg voor tegentreffers. Stekelenburg keerde zelfs een penalty van de Braziliaan Everton. De redding was overtuigend te noemen. ,,Je probeert de strafschopnemer de bal in een bepaalde hoek te schieten, bij Everton lukte dat’’, stelt Stekelenburg nuchter. ,,Ik maakte een dubbele schijnbeweging en kon de bal stoppen. Ook dat bewijst dat ik lekker in mijn vel zit. Daarom wil ik deze goede prestatielijn ook voor mezelf doortrekken.’’

Ook Kennedy Bakircioglu hield zich afzijdig van de groep. De Zweed heeft een buikspierblessure. Ook Kennedy Bakircioglu hield zich afzijdig van de groep. De Zweed heeft een buikspierblessure.