Menu
Een dag na de zege: uitlopen en afwerken

Een dag na de zege: uitlopen en afwerken

Ajax stond een dag na de mooie bekerzege op RKC Waalwijk weer op het trainingsveld. De meeste spelers die gisteren in de basis stonden liepen rustig uit, terwijl de anderen wel vol aan de bak moesten.

Kenneth Perez was goed op dreef tijdens het afwerken op doel. Kenneth Perez was goed op dreef tijdens het afwerken op doel.

Het trainingsveld was donderdagmiddag in een paar groepjes verdeeld. De meeste spelers die tegen RKC in de basis stonden deden het rustig aan. De nadruk lag op uitlopen, rekken, maar er was - logisch na een zege - ook tijd voor een dolletje hier en daar. Klaas Jan Huntelaar ontbrak bij de ´basisgroep´. De spits, tegen de Waalwijkers aanvoerder, reisde af naar Hummelo om daar een Cruyff Court te openen.

Tijd voor een dolletje was er ook. Tom de Mul had weinig moeite met zijn directe tegenstander. Tijd voor een dolletje was er ook. Tom de Mul had weinig moeite met zijn directe tegenstander.

De spelers die tegen RKC niet in de basis stonden kregen een zwaardere training voorgeschoteld. Zij bleven aanmerkelijk langer op het veld dan de basisspelers en werkten met name aan hun doelgerichtheid. Maarten Stekelenburg, Dennis Gentenaar en Kenneth Vermeer werden op allerlei manieren onder vuur genomen. Vooral Olaf Lindenbergh en Kenneth Perez waren trefzeker in de afwerkoefeningen.

Ook Hedwiges Maduro was op het trainingsveld. De geblesseerde middenvelder trainde nog niet met de groep mee, maar werkte wel weer met de bal.

Maduro werkte aan zijn herstel. Maduro werkte aan zijn herstel.
Sneijder, Gabri en Babel trokken hun voetbalschoenen niet aan donderdag. Sneijder, Gabri en Babel trokken hun voetbalschoenen niet aan donderdag.
Rekken om de benen weer soepel te krijgen. Rekken om de benen weer soepel te krijgen.