Menu
Een fietsrit van 1.300 meter

Een fietsrit van 1.300 meter

Er zijn spelers die het dagelijkse fietsritje van landhuishotel De Bloemenbeek naar het sportcomplex van SV De Lutte wel komen dromen. Voor andere Ajacieden is de tour over de Bentheimerweg nieuw. Ajax.nl volgde de selectie tijdens de 1.300 meter over het Lutter asfalt.

Utrecht moest jarenlang wachten totdat de Tour de France eindelijk de Domstad in het etappeschema had opgenomen. Het Overijsselse dorp De Lutte is wat dat betreft spekkoper. De Tour hebben ze nog nooit op bezoek gehad, maar sinds 1973 hebben ze wel ieder jaar de ‘Tour de Ajax’. Sinds jaar en dag rijden de spelers en staf van Ajax tijdens de voorbereiding op een nieuw seizoen over de anders zo rustige fietspaden.

Nu Ajax een week in De Lutte is hebben Ajax-fans zich overal langs het parcours verschanst. Van de start/finish bij De Bloemenbeek tot de entree van het trainingsveld. Spelers als Luis Suarez, Zlatan Ibrahimovic en Wesley Sneijder kunnen erover meepraten. Ook zij zijn tijdens hun Ajax-jaren meerdere keren door de erehaag gereden. John Heitinga zag tot zijn tevredenheid dat de tradities rondom de fietstocht anno 2015 nog exact hetzelfde zijn als in 2007.

De route brengt de Ajacieden langs een paar huizen, een boerderij, een Chinees restaurant en een fietsenwinkel. Ook dat is al jarenlang onveranderd gebleven. Het enige wat anders is, zijn de fietsen. Op flitsende moutainbikes, met speciale banden van Ajax-sponsor CST, koersen ze dagelijks heen en weer. En mocht een speler onverhoopt iets vergeten, dan zijn er altijd nog oplettende fans die ze helpen herinneren. Zo hing er eerder deze week nog een voetbalschoen aan het stuur van de onbeheerde fiets van Milik. Via Twitter werd de Ajax-spits daarop geattendeerd. De fans houden alles in de gaten.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Joel Veltman arriveert bij SV De Lutte.
Joel Veltman arriveert bij SV De Lutte.
Arek Milik had dinsdag zijn schoen aan zijn fiets laten hangen.
Arek Milik had dinsdag zijn schoen aan zijn fiets laten hangen.
Flitsende moutainbikes, met speciale banden van Ajax-sponsor CST.
Flitsende moutainbikes, met speciale banden van Ajax-sponsor CST.