Menu
Een frisse start

Een frisse start

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een blog voor Ajax.nl. Davy Klaassen, Vaclav Cerny, Merel van Dongen en Joël Veltman wisselen elkaar telkens af. Ditmaal is het de beurt aan Joël Veltman.

Felicitaties op het trainingsveld
,,De tweede seizoenhelft is weer volop begonnen. De wedstrijd tegen ADO was niet de mooiste, maar wel een prima begin. Iedereen heeft er weer zin in, het was een fris begin. De wedstrijd tegen ADO was bovendien mijn eerste als 24-jarige. Ik vierde vrijdag mijn verjaardag. Bij aankomst op de club werd ik van alle kanten gefeliciteerd.

Gastheer
De focus lag natuurlijk op de wedstrijd tegen ADO, maar ik heb mijn verjaardag toch nog goed kunnen vieren. Ik heb samen met mijn vriendin heerlijk sushi gegeten – ja, daar kan je me echt voor wakker maken. Daarna stond mijn familie op de stoep en hebben we nog even gezellig met zijn allen geproost. Wensen heb ik nooit; ik vind het al een cadeau als mijn vrienden en familie langskomen en we een fijne tijd hebben samen.

Ik vind het altijd heel fijn om mensen over de vloer te hebben. Ik ben een tikkeltje onrustig van aard, maar misschien maakt dat mij juist een goede gastheer. Niemand mag op een droogje zitten, dus ben ik constant in de weer om glazen vol te schenken en iedereen blij te maken.

Vorig jaar
Deze verjaardag had trouwens meer glans dan vorig jaar. Tijdens het trainingskamp in Qatar raakte ik geblesseerd. Daar denk je dan wel even aan terug. Het gebeurde tijdens het oefenduel met Schalke 04. Ik voelde meteen dat het niet goed zat. Ik heb uiteindelijk zeven weken niet kunnen spelen. Dat was enorm balen. Maar goed, ik kijk liever vooruit. Het gaat nu goed met me en ik ben helemaal in vorm."