Menu
Een goed stel in de ArenA

Een goed stel in de ArenA

Als voetbalcommentator Theo Reitsma zaterdagavond in de Ziggo Sports Bar van de Amsterdam ArenA was geweest, had hij zomaar zijn beroemde oneliner van stal kunnen halen. ,,Dit is een goed stel hoor.” Een G-team van Roda JC was op speciale uitnodiging te gast en beleefde een prachtige avond.

Enkel de uitslag (6-0) was misschien een domper op de (Limburgse) feestvreugde, maar dat gold slechts voor de helft van de ploeg. In het team waren de aanhangers voor Ajax en Roda JC keurig evenredig verdeeld.

Het G-team van Roda arriveerde ongeveer een uur voor de wedstrijd in de Ziggo Sports Bar en werd met alle egards ontvangen. Het mannelijke gezelschap viel meteen met de neus in de boter, want er was ook een Ladies Night gaande.

Het is bij thuiswedstrijden van Ajax inmiddels een vast gebruik dat een speciale groep uit de bezoekende gemeente wordt geinviteerd. ,,Vorig seizoen waren dat veel kinderen uit de jeugdzorg”, vertelt Arie Landsmeer, Director Regulatory & Public Policy van Ziggo. ,,Maar je kunt bijvoorbeeld ook denken aan daklozen. Doel is om kwetsbare groepen een onvergetelijke dag te bezorgen. Het is een doorslaand succes. Hun aanwezigheid heeft een leuk effect op de sfeer in de zaal. Onze zakelijke relaties vinden het ook schitterend.”

Foto met bekende Ajacied
Eerder was bij de thuiswestrijd tegen FC Groningen al een G-team te gast. Vast onderdeel van het programma is een foto met een bekende Ajacied. Met een glimlach van oor tot oor poseerden het team en hun twee begeleiders met Ronald de Boer. Na een hapje en een drankje en een quiz onder leiding van presentator Hidde van Warmerdam was het tijd voor de wedstrijd, die vanuit vak 109 werd aanschouwd. De vier Ajacieden binnen het G-team van Roda genoten het meest van de uitkomst. De zes goals boden niettemin voldoende stof tot napraten. Daar was na afloop in de Ziggo Sports Bar en op de lange reis terug naar Kerkrade alle ruimte voor.

Ziggo toonde zich bij monde van Landsmeer een tevreden en trotse gastgeer. ,,Het was een proef, maar we hebben besloten die in ieder geval door te zetten. Het is fantastisch om op deze manier kinderen een mooie dag te bezorgen. Je wilt zoveel mogelijk kinderen blij maken, maar het moet wel behapbaar blijven. Op deze schaal is het voor iedereen mooi. Je ziet hier duidelijk dat sport verbindt. Ik durf wel te stellen dat dit een van onze grootste successen van de samenwerking met Ajax is.”