Menu
Een lijk op de middenstip

Een lijk op de middenstip

Rumoer in de ArenA vrijdagavond. Er lag een lijk op de middenstip. Paniek bleef echter uit, want alle aanwezigen wisten precies waarom het zielloze lichaam daar lag. Het betrof namelijk een scène uit Baantjer, de populaire detectiveserie van RTL 4.

Victor Reinier, ofwel Dick Vledder uit Baantjer, schreef deze 'voetbal'-aflevering van de Amsterdamse serie. De geboren Mokummer heeft twee passies: zijn stad Amsterdam en Ajax. Dus kon het niet uitblijven dat een aflevering van zijn hand zich in de ArenA zou afspelen.

Reinier is een voetbaldier en dat komt in de serie duidelijk terug. Ajax-attributen hangen op het bureau, een mini-kit prijkt boven het dashboard in de dienstauto. ,,Ik had in De Meer een seizoenkaart en ook hier in de ArenA zit ik al vanaf het begin. Op een prachtige plaats, vlak bij het veld. De spelers kunnen alles horen wat er geroepen wordt vanaf mijn vak en reageren daar soms op."

Je zag Victor Reinier genieten op het veld. Maar uiteraard was hij wel op het gras gekomen om te werken. De scènes werden even gerepeteerd en vervolgens opgenomen.

Het lijk droeg een rood trainingspak. Hoe hij op de middenstip terecht is gekomen en hoe en door wie hij is omgebracht, zal pas in november duidelijk worden. Dan komt de aflevering namelijk op televisie.

Een video van de opnamen van Baantjer kun je bekijken op Ajax internet TV >>