Menu
Eén miljoen bezoekers World of Ajax rondleidingen

Eén miljoen bezoekers World of Ajax rondleidingen

World of Ajax, de dagattractie 'rondleidingen' binnen Amsterdam ArenA, ontving vandaag haar miljoenste bezoeker. Het eerste voetbalstadion in Europa met een schuifdak werd op 14 augustus 1996 door Koningin Beatrix geopend. In de afgelopen tien jaar zijn in totaal 1 miljoen bezoekers voor een rondleiding de poorten van Amsterdam ArenA gepasseerd.

Niet één maar meerdere ‘miljoenste’ bezoekers werden woensdagmiddag in een roodwit zonnetje gezet. ArenA-directeur Henk Markerink huldigde het gezin Ravenstijn uit Amsterdam tot VIP. Naast prachtige Ajax-shirts kreeg de familie ook VIP-kaarten voor het prestigieuze Amsterdam Tournament (4 en 5 augustus), inclusief een diner in de luxe 'Brasserie Ajax’. Een Spaanse, een Britse en een Italiaanse toerist ontvingen een tas met Ajax- en ArenA-souvenirs. Ook werd een Britse schoolklas voorzien van Ajax-speldjes en -shawls. Met champagne en ArenA-taart werd het een feestelijke middag in de ontvangsthal van het stadion.

Onder de noemer ‘World of Ajax’ kan een rondleiding in het stadion en megatheater gekoppeld worden aan een bezoek aan het Ajax Museum, de Official Ajax Fanshop en Grand Café Soccer World. De aantrekkingskracht van het multifunctionele stadion, met bijna 52.000 zitplaatsen, is zo groot dat Amsterdam ArenA is uitgegroeid tot een populaire bestemming voor een dagje uit, verjaardagsfeestje, schoolreis of bedrijfsuitje.

Een bijzonder gebouw trekt veel bekijks; zeker met voetbalclub Ajax als vaste bespeler. Voetballiefhebbers kunnen met een bezoek aan ‘World of Ajax’ de sfeer bij de Amsterdamse topclub proeven. Tijdens een rondleiding laten jonge, sportieve gidsen de Amsterdam ArenA als ‘bedrijf in werking’ zien. Bezoekers kunnen onder meer een kijkje nemen bij het veld, de dug-out, de perskamer, het hoogstgelegen stoeltje en de controlekamer van waaruit het bewegende dak wordt bediend.

Naast de gewone rondleiding is er speciaal voor kinderen een programma dat zo’n twee uur duurt. Het bestaat uit een korte kinderfilm, een uitgebreide ronde door het stadion, een glas limonade, een voetbalspel, een quiz en een bezoek aan het Ajax Museum. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor speurtochten, wedstrijdarrangementen en sportieve programma’s.

Meer over de rondleidingen vind je hier >>