Menu
Een ochtend zonder voetbal

Een ochtend zonder voetbal

De Ajacieden bleven dinsdagochtend op het terrein van landhuishotel De Bloemenbeek. Op het sportveld achter hun tijdelijke huis stond een indrukwekkend circuitje klaar voor een uur stabiliteits-, kracht- en balansoefeningen. Slechts gade geslagen door nieuwsgierige buren van het hotel, werkte de selectie zich gedisciplineerd door drie rondes heen.

Stipt om 10:30 uur kwamen de Amsterdamse topvoetballers door de fraaie hoteltuin naar het sportveld. Waar vorig jaar nog de maiskolven groeiden, lag nu een groen voetbalveld met de juiste afmetingen. Aan de rand daarvan had performance coach Björn Rekelhof onderdelen klaarliggen waarmee de oefeningen gedaan moesten worden. Halters, elastieken, maar ook de grote boomstronken werden gebruikt voor de training.

Het was ze inmiddels wel bekend, want ook in Oostenrijk had Rekelhof de spelers deze training al eens voorgeschoteld. Alleen voor doelman Norbert Alblas was het nieuw, hij was immers niet mee naar Tirol en mag hier in De Lutte laten zien wat hij waard.

De buurmannen van het hotel genoten van het tafereel en konden maar moeilijk afscheid nemen. Tot ze hoorden dat Ajax vanmiddag weer traint bij SV De Lutte. Klokslag 15:00 zijn de jongemannen weer present als de Ajacieden weer wat meer met de bal mogen trainen.

Houd Ajax TV in de gaten voor een impressie van de ochtendtraining.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De zware ballen worden de lucht in gegooid. De zware ballen worden de lucht in gegooid.
Rekelhof legt uit hoe het circuit gedaan moet worden. Rekelhof legt uit hoe het circuit gedaan moet worden.
Lucas Andersen spant zich tot het uiterste in. Lucas Andersen spant zich tot het uiterste in.
Ricardo Kishna houdt Stefano Denswil stevig vast. Ricardo Kishna houdt Stefano Denswil stevig vast.
Richairo Zivkovic traint onder het oog van De Boer de armspieren. Richairo Zivkovic traint onder het oog van De Boer de armspieren.
Voor Norbert Alblas is dit circuit in De Lutte nieuw. Voor Norbert Alblas is dit circuit in De Lutte nieuw.
Davy Klaassen lijkt een volmaakte gewichtheffer. Davy Klaassen lijkt een volmaakte gewichtheffer.