Menu

Een puntje voor Melchiot met Chelsea

LONDEN (ANP/RTR) - Manchester United, tegenstander van PSV in de Champions League, heeft zaterdag de koppositie in de Premier League heroverd op Newcastle United.

De ploeg won met Jaap Stam, die terugkeerde van een hamstringblessure, in de basis het thuisduel tegen Sunderland afgetekend met 3-0. Scholes was goed voor twee doelpunten, Sheringham maakte de andere treffer voor de 'Mancunians'. Stam speelde overigens alleen de eerste helft.

Newcastle moest thuis aantreden tegen Chelsea, dat Hasselbaink en Mechiot in de basis had. De Londense ploeg beleeft een teleurstellende seizoensstart. De twee clubs kwamen in een gelijkopgaand duel voor ruim 51.000 toeschouwers niet verder dan 0-0. Door het gelijkspel liep Newcastle een punt achterstand op ten opzichte van de kampioenen van vorig seizoen.

Leicester City staat na vijf wedstrijden op de tweede plaats. Een doelpunt van Taggart in de 66e minuut bezorgde de ploeg zaterdag een nipte overwinning tegen Southampton. Door de drie punten kwam het team op gelijke hoogte met Manchester United. De ploeg van coach Ferguson heeft met veertien voor en drie tegen wel een aanmerkelijk beter doelsaldo. Leicester wist pas vier keer het net te vinden maar incasseerde ook pas een tegentreffer.

Liverpool beleefde thuis een angstige middag. Het team verspeelde een comfortabele 2-0 voorsprong tegen Manchester City. Een doelpunt van Hamann in de 82e minuut bracht verlossing. Owen maakte voor Liverpool zijn zesde treffer van het seizoen en staat bovenaan de topscorerslijst.

Arsenal speelde voor de tweede keer dit seizoen gelijk. De ploeg keek lange tijd tegen een achterstand aan tegen Bradford. Luc Nilis beleefde uit tegen Ipswich Town een uitermate ongelukkige middag. De oud-speler van PSV, nu uitkomend voor Aston Villa, liep na vier minuten door een botsing met Richard Wright een zware blessure op en moest van het veld gedragen worden. Artsen in het ziekenuis stelden later een dubbele beenbreuk vast. Aston Villa won de wedstrijd met 2-1.

Coventry en Leeds hielden elkaar in evenwicht 0-0. Francis Jeffers vond voor zijn ploeg Everton twee keer het net in de 1-2 overwinning op Middlesbrough.