Menu
‘Een tien met een griffel’

‘Een tien met een griffel’

Ajax won zondagmiddag met 1-0 de topper van PSV. Uiteraard stonden de kranten vol over deze wedstrijd, waarna de Amsterdammers de titelkandidatuur versterkten en de Eindhovenaren op een ogenschijnlijk onoverbrugbare achterstand van veertien punten zetten. Het enige doelpunt van Kolbeinn Sigthórsson werd in de Volkskrant becijferd met een tien met een griffel.

In het Noordhollands Dagblad prachtige foto’s van Kolbeinn Sigthórsson, scorend en in duel met Jeffrey Bruma:. ‘Ajax doet voor PSV deur dicht’, staat er boven het wedstrijdverslag. ,,Dankzij een rake kopbal van Kolbeinn Sigthórsson hield Ajax aan de topper met PSV (1-0) drie punten over. De kampioen heroverde zodoende de koppositie in de eredivisie op Vitesse. Gelijktijdig werd direct een einde gemaakt aan de missie van de club uit Eindhoven om met een inhaalrace na de winterstop alsnog aanspraak te maken op de landstitel. Voor Sigthórsson kon de treffer bij de hervatting van de competitie op geen beter moment komen.”

‘Ajax komt los’ prijkt op de cover van het sportkatern Sportwereld van het AD . Een knuffelende Sigthórsson met Schöne als omslagfoto. ‘Ajax lost PSV definitief in strijd om titel’, weet het Algemeen Dagblad na de eerste speelronde na de winterstop. ,,Met een stralende lach wandelden de Ajacieden na afloop van de topper tegen PSV door de catacomben van de Arena. De Eindhovenaren werden met minimale cijfers (1-0) verslagen en tegelijkertijd als eerste concurrent om de titel van zich afgeschud. De Brabanders staan op veertien punten. ‘Ik denk dat het klaar is voor PSV. Er zijn nog drie ploegen die dicht bij ons staan. De kans is heel klein dat al die clubs nog zoveel punten gaan verliezen’, zei trainer Frank de Boer die bekende dat PSV meer had verdiend.”
Maar het AD laat het deze ochtend niet bij een verslag over de wedstrijd, want de krant heeft meerdere clubwatchers en dus volgt er een pagina verder een tweede verhaal. Daarin de PSV-kant van het verhaal . Een foto van Niklas Moisander die Karim Rekik probeert te troosten, vertelt alles zonder woorden.

‘Zelfde kwaliteit, andere precisie’, oordeelt de Volkskrant over de wedstrijd. ,,Ajax is bijna een machine, gelauwerd met succes, vol vastheid, geluk afdwingend. Trainer Frank de Boer heeft zijn jongelingen ruim drie jaar bij de hand en is allang bevorderd tot de bovenbouw van het nationale voetbal.” … ,,Ajax doet dus één keer voor hoe dat werkt: scoren, op weergaloze wijze. De geweldige crosspass van Moisander, het verlengen in één keer door Schöne, de diagonale kopbal van Sigthórsson. Een tien met een griffel.”

‘Ajax slaat PSV K.O’, prijkt voorop Telesport, het sportkatern van De Telegraaf . ,,Ajax had het geluk dat PSV – uit elf doelpogingen in het eerste bedrijf – niet de eerste rechtse directe plaatste, zodat het na rust zelf de knock-out uitdiende, die Frank de Boer voor ogen had. Door de treffer van Sigthórsson (1-0) werden de Eindhovenaren op veertien punten geparkeerd en lijkt het gevaar voor koploper Ajax de rest van de competitie alleen nog uit Arnhem, Enschede en Rotterdam te komen."


Tekst en foto: Ajax.nl