Menu
'Een trainingskamp is geen vakantie-uitje!'

'Een trainingskamp is geen vakantie-uitje!'

Marlous Pieëte is aanvalster bij de Ajax Vrouwen. Eens per maand deelt zij haar ervaringen en die van haar team op de site. Vandaag blikt ze terug op het trainingskamp in Albufeira en maakt ze ons deelgenoot van haar ideale vakantieplekken.

De tweede helft van de competitie staat op het punt van beginnen met zaterdag de bekerwedstrijd tegen Saestum in Zeist. We zijn er klaar voor. We hebben een goede voorbereiding op de rest van het seizoen gehad, want we hebben met ons team, net als vorig jaar, een trainingskamp belegd aan de Algarve. We zaten in een schitterend hotel aan het strand en volgens voorbijgangers die we spraken als we naar de zonsondergang keken, was dat het mooiste stuk strand van Albufeira.  

Niet nieuw
Albufeira was niet nieuw voor mij, ik was er al een paar keer eerder geweest. Met voetbalteams, maar ook privé. De Algarve was de plek waar ik als achttienjarige voor het eerst met vriendinnen een ‘uitgaansvakantie’ had. Toen kon ik nog met vriendinnen op vakantie. Sinds ik in de Eredivisie speel, lukt dat niet meer. De tijd die ik vrij had om op vakantie te gaan, verschilde van de weken waarin mijn vriendinnen vrij waren. Bovendien waren dat veelal de duurdere weken. Dat ging dus jammer genoeg niet meer. Ook aan de wintersportdrang kan ik al jarenlang geen gehoor geven. Mijn vriend gaat wel elk jaar en dan ben ik echt jaloers. Voor mij en de andere voetbalsters op hoog niveau is dat niet haalbaar. Veel te blessuregevoelig.

☀️☀️☀️

Een foto die is geplaatst door MarlousPieete (@marlouspieete) op

Oostblok
Maar tegenover de dingen die niet kunnen, staat dat ik door het voetbal ook veel wél heb gezien. Ik denk dat ik met de nationale teams in de meeste landen uit het Oostblok ben geweest. Estland, Letland, Litouwen. Landen waar je uit jezelf niet snel heen zou gaan, maar die wel goed zijn om te ervaren. Zodat je weer even beseft hoe goed wij het hier in West-Europa hebben.

De mooiste landen waar ik vanwege het voetbal ben geweest, zijn Brazilië en de Scandinavische landen. Daar wil ik zeker nog wel een keer naar terug als ik met voetbal ben gestopt. De blue lagoon in IJsland met de geisers is ook prachtig. Ik zie mezelf in de toekomst ook nog wel met een camper door Zweden, Finland of Noorwegen toeren. Al weet je dan wel dat je niet voor het weer heen moet. En van mooi weer houd ik ook. Ik kies meestal een vakantie waarbij je de ene dag lekker kan relaxen, dus heb je mooi weer nodig, en de andere iets kan bekijken of doen. Ik kan niet twee weken lang langs het zwembad liggen. Dat is niets voor mij.

Dat uitzicht! ����

Een foto die is geplaatst door MarlousPieete (@marlouspieete) op

Geen vakantie-uitjes
Ik heb dan wel veel landen gezien, maar mensen denken vaak dat die trips met een voetbalteam een soort vakantie-uitjes zijn. Dat we alle tijd hebben om erop uit te trekken om de omgeving te gaan bekijken. Dat is helemaal niet zo. Vaak zien we niet meer dan de luchthaven, het hotel en het trainingsveld. Meestal is er een half dagje om zelf iets van de omgeving te zien. Dat wil ik dan ook graag doen. Zo ook op trainingskamp. Op de laatste dag, een paar uur voordat we met het vliegtuig terugvlogen, zijn we nog even naar Faro geweest. Dan vraag ik wel aan onze lokale begeleider wat daar de leuke plekjes zijn. We hadden slechts anderhalf uur, maar hebben bij de haven toch even leuke kleine straatjes bewandeld en een beetje van de Portugese cultuur opgesnoven.

Op voetbalgebied was het ook een prima trainingskamp. We hebben een prima evaluatiegesprek gehad over de eerste seizoenshelft en we hebben weer vooruit gekeken naar de tweede seizoenshelft. Ik kan altijd prima met de trainer praten over voetbaltechnische zaken, maar ook over het mentale aspect. De oefenwedstrijd halverwege de week was prima. En wat betreft mijn wisselbeurten: natuurlijk wil ik alles spelen, maar we hebben veel aanvallers. Als ik dan de ene week  speel en de andere niet, so be it!

Na een terugvlucht die vanwege de wind niet heel fijn was, keerden we vorige week vrijdag terug op Nederlandse bodem. Zaterdag begint het weer.