Menu
‘Een trip met Ajax O19, dat maakt indruk’

‘Een trip met Ajax O19, dat maakt indruk’

John Heitinga vertelt in zijn vierde en laatste blog over de Europese trip van Ajax O19, de invloed van muziek en de prikkels voor Ajax O17.


Iedere maand houdt een Ajacied een blog bij voor Ajax.nl. Zij schrijven over hun leven en het reilen en zeilen rondom Ajax. John Heitinga is deze maand onze blogger.


We kunnen terugkijken op een geslaagde start van de UEFA Youth League. De 0-4-overwinning op Hammarby is een forse stap op weg naar plaatsing voor de volgende ronde. Het lijkt me leuk om via deze blog terug te kijken op de eerste trip van dit team. 

Muziekbox voor de klik
De jongens kochten op Schiphol gezamenlijk een muziekbox. Bij ons team zorgt muziek voor verbroedering. Sommige jongens spreken nog niet de Nederlandse taal, maar houden wel van dezelfde muziek als hun teamgenoten. 

Muziek is universeel en dat zorgt voor een klik tussen spelers. Zij vinden het leuk om na de wedstrijd samen te luisteren en te ontspannen. Er wordt werkelijk naar van alles geluisterd. . 

#AjaxO19 �� UEFA Youth League Safe trip, guys! ���� ✈️ ���� #UYL #hamaja

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax) op

Ochtendwandeling
De ochtendwandeling op de wedstrijddag is een traditie geworden bij Europese trips. Dat is voor mij als coach een ontspannen moment om met wat jongens te spreken. Soms geef ik jongens alvast aan dat zij een basisplek kunnen verwachten. Dan weten ze waar ze aan toe zijn.

We maakten een korte wandeling en dronken wat bij een oude molen in Stockholm. Vanwege het drukke schema is er vaak geen tijd om de stad uitgebreid te verkennen, maar via zo’n wandeling krijg je toch wat mee van de omgeving.

Prikkels voor O17
We hebben ervoor gekozen om veel jonge jongens van Ajax O17 mee te nemen. We willen daarmee de prikkels geven die nodig zijn om beter te worden als talent. Ik weet nog goed dat ik als B-junior, samen met Wesley Sneijder, mee mocht met de A1. Dat maakte indruk hoor.

Smile! That moment when you score on your #UYL debut! ✨#AjaxO19 #hamaja pic.twitter.com/AiK0IKlx03

— AFC Ajax (@AFCAjax) 26 september 2017

Voor Ryan Gravenberch leidde het tot zijn debuut in de UEFA Youth League. Ik vond het mooi om te zien dat hij zijn kans pakte met een fantastische goal. Hij is 15 jaar en dus de jongste doelpuntenmaker ooit in het jeugdtoernooi. Daar mag hij trots op zijn!

Dit was dus mijn laatste bijdrage. Hierbij geef ik het stokje door aan Stefanie van der Gragt, die met de Ajax Vrouwen aan de vooravond van een historisch debuut in de Champions League staat. Ik ben erg benieuwd hoe Stefanie aankijkt tegen de kansen tegen Brescia en die in het algemeen van de Ajax Vrouwen.

Lees ook: Ajax O19 met ruime cijfers voorbij Hammarby
B
ekijk ook: Highlights Hammarby IF - Ajax O19